Alla som äter pannkakor regelbundet räcker upp en hand :-D

10/30/2009

Visst blir det pannkakor ofta känns det som. Och då är det kul med lite variation. Dessutom behöver pannkakor inte vara så onyttigt. Beror lite på vad som är i och vad som serveras till. Här är en av mina favoriter. Med timjan och rostade hasselnötter blir det en annan smak.

Annorlunda fläskpannkaka 4-6 pers.
6 dl mjölk, 3%
3 ägg
3 dl vetemjöl (el. siktat dinkel)
½ tsk salt
1 gul lök, hackad el skivad
300 g rök sidfläsk (försvinner en del när man skär bort svålen)
4 äpplen i skivor/klyftor
75 g hasselnötter, grovhackade
färsk timjan


 
Sätt ugnen på 225°. Lägg fläsktärningar och lök i en stor ugnsform eller långpanna och stek i ugnen ca 10 minuter. Blanda under tiden ihop smeten. Slå den över fläsk och lök. Lägg i äppleskivorna och strö över timjankvistar. Grädda i 30 minuter. När 10 minuter återstår strö du över nöthacket.
Avnjutes med en råkostsallad, tex 300 g finstrimlad (med hjälp av osthyvel) vitkål blandad med ½ dl rårörda lingon, 1 filéad apelsin samt 2 dl turkisk yoghurt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.