Perfekt sallad till bufféer

10/20/2009



Det är alltid gott att servera någon frisk sallad till maten. Särskillt om maten har lite hetta. Den här salladen passar till olika sorters kött. Bjud den som förrätt med ett par skivor Serranoskinka eller som en av rätterna i en grillbuffé.
 Gurk-, melon- & avocadosallad med fetaost, 4 pers. som förrätt eller 10 bufféport.
1 gurka
1 galiamelon
2 avocado
200g fetaost
saften av ½ citron
2 msk (kallpressad) rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar, ett par varv med pepparkvarnen

Dela gurkan på längden och gröp ev. ur kärnorna. Dela sedan i halvmånar. Kärna ur och dela melon och avocado i mindre bitar. Lägga gurka, melon och avocado på ett fat. Smula över fetaosten. Vispa ihop citronsaft och olja. Ringla över salladen. Strö över flingsalt och lite svartpeppar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.