När bananerna vissnar...

11/30/2009

...som min son sa :-) Själv gillar jag inte för mogna bananer och då brukar de åka ned i en smoothie, men idag fick det bli en banankaka istället. Och så hade jag färskost hemma så det fick bli en med glasyr. Bjöd mina kollegor på den - så var så goda här är receptet!

Banankaka (med glasyr)
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2-4 bananer, ca 400 g, mosade (kravbananerna är ju lite mindre)
½ dl kallt kaffe
ev. 50 g hackade valnötter
ev. 50-100 g mörk choklad i mindre bitar


60 g mjukt smör
100 g Philadelphiaost
4 dl florsocker

½ lime, rivet skal och saft

Sätt ugnen på 175. Smöra en form med löstagbar kant. Bröa formen eller ha i kokos. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredinserna och rör ned dem i smeten. Tillsätt sedan bananmoset samt kaffet. Tillsätt ev. nötter och choklad. Grädda längst ned i ugnen i 45-60 minuter. Låt kakan svalna.

Vispa ihop smör, philadelphiaost och florsocker med elvispen. Bred det över kakan. Mums!

1 kommentarer:

  1. Kul att du hittat till Emmas Kök :) Det är så roligt att få lite kommentarer och se att det faktiskt är några som kikar in på bloggen då och då! Banankaka har jag aldrig ätit tror jag men jag gillar ju banan och jag gillar kakor så kombinationen borde inte vara så dum :) Blir något jag får testa så snart jag får tillgång till ugn igen, vilket borde vara om ca 3 veckor! :) Yippie!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.