Om man inte dricker julmust kan man alltid slå den i såsen

11/28/2009


Det här är ett gammalt recept från arla, som då var med i en av de små receptsamlingarna man kan ta i affären. Eftersom jag själv inte dricker så mycket must, eftersom bubblorna sticker mig så i näsan ;-), så passar det ju perfekt att använda någon slatt som blir över från något adventkalas till att göra sås på.

Julmustkyckling, 4 pers.
600 g kycklingfilé
2 dl julmust (el. påskmust)
2 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk torkad rosmarin
1 msk soya
(går att byta ingefäran och rosmarinen mot färska kryddor, då blir smaken lite kraftigare)

Bryn kycklingen i en stekpanna. Blanda crème fraiche, julmust och kryddor, slå sedan i runt kycklingen. Låt koka 10 minuter. Servera med frästa eller ugnsrostade grönsaker och ev. ris.
Är man många kan man steka klart kycklingen i såsen i ugnen.

2 kommentarer:

  1. hehehe jo man måste ju ha barnasinnet kvar annars blir jobbet bara tungt och ansträngande:)

  2. Låter smarrigt! Själv är jag överförtjust i julmust så det blir inte mycket över, men man får ju anledning att köpa hem extramycket när man kan använda det i maten också ;-) Vilken trevlig sida du har!! MVH Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.