Gott Nytt År!

12/31/2009



Jag fick på min lott att göra förrätten och lite drinkar. Så då tänkte jag bjuda på 3 små förrätter. En gräslökspannacotta med räkor och röd stenbitsrom, sparrissoppa samt chilimarinerad kräftsallad.


Gräslökspannacotta, 10 små formar
2 gelatinblad
2 ½ dl mellangrädde
1 ½ matyoghurt
1 dl hackad gräslök (alt.dill)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
räkor
röd stenbitsrom

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden. Krama ur gelatinbladen och rör ned i grädden. Blanda ned yoghurt och gräslök. Krydda med salt och peppar. Fyll små formar eller fat och ställ i kylen i minst 4 timmar (perfekt att förbereda dsagen innan).
Servera med räkor och röd stenbitsrom.

 
Sparrissoppa, 10 små koppar eller 4 port.
500 g sparris färsk eller fryst (inte på burk)
5 scharlottenlökar, finhackade
5 dl hönsbuljong
5 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
salt och vitpeppar

Skär sparrisen i 1 cm långa bitar, men spar topparna i lite längre längder. Har du färsk sparris så kokar du den i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Sila bort vattnet.
Fräs löken i en kastrull. Slå på buljong, grädde och vin. Lägg i sparrisbitarna (obs inte topparna) och låt soppan koka i 10 minuter. Mixa den sedan slät. Servera soppan med sparristopparna i. Dra gärna något varv med pepparkvarnen över varje tallrik vid servering.

Receptet på den fräscha kräftsalladen hittar du här.

4 kommentarer:

  1. Vilka läckra små förrätter du gjort, ser jättefräscht ut.

    Ha ett riktigt gott nytt år!

  2. Så gott och fräscht det ser ut!

  3. Oj, vad gott det ser ut! Perfekt att göra tre smårätter. Så gjorde jag med desserter för ett tag sedan och blev väldigt uppskattat!

  4. så otroligt gott det ser ut!!!! Jättefin bloggsida!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.