Kyckling Kung-Pao

12/29/2009

Hemma hos oss älskar både maken och barnen ris och då passar det bra med en gryta med lite mildare smaker.Den här grytan har kinesiska smaker, men den är inte sötsur som annars kanske är det man tänker på när man tänker på kinamat. Det finns flera varianter på denna gryta. Jag har valt att ta bort momentet där man marinerar kycklingen innan och ersatt en del ingredienser med sånt som man oftast har hemma.



Kyckling Kung-Pao (min variant), 4 pers.
600 g kycklingfilé, i strimlor
2 krm salt
2 vitlöksklyftor, rivna
3-4 cm ingefära, skalad & riven
2 dl hönsbuljong
2 msk soya
½ dl sweet chili sås
1 msk vitvinsvinäger
1-2 msk torr sherry
1 röd chili strimlad, eller servera sambal oelek till
1 stor paprika, i mindre bitar
1 pkt sugarsnaps (eller sockerärtor)
½ purjolök eller ett knippe salladslök
1 pkt/burk minimajs
1 msk maizena mjöl

Stek kycklingbitarna i en gryta. Tillsätt kryddorna och vätskorna, låt koka ett par minuter. Tillsätt grönsakerna och låt allt koka upp. Red med maizena.
Servera med hackade jordnötter och ev. ris samt sambal oelek för de som vill ha mer hetta.

3 kommentarer:

  1. Kinamat är riktigt gott ibland. Särskilt wok. Det här ser väldigt gott ut.

  2. Tack den va så upp skattad och mycket god :)

  3. Anonym, vad roligt! :-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.