Färs i form

2/23/2010

Imorse var det verkligen förenat med livsfara (snudd på iaf...) att vara ute och cykla. Jag trampade iväg när plogbils killen fortfarande smuttande på morgonkaffet (kändes det som). Men jag höll mig med huvudet upp åt, tills jag skulle cykla hem... Tjoff! Igen! Så nu har jag cyklat omkull 2 gånger denna vinter. Tur man landade i en mjuk snödriva, men lagom kul...

Jag hade gjort potatismos till barnen igår till fisken och fick en del över, så det och lite färs fick bli dagens middag. Kanske har du färs över efter någon middag, annars går det bra att steka lite och blanda med röd pesto (finns med paprika och med soltorkade tomater) eller med tomatsås. Så gör du bara lite potatismos. Det här hade jag i:

Pestofärs med täcke, 4-6 pers.
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 röd paprika, tärnad
1 burk röd pesto (jag tog Saltå Kvarns)

Potatismos:1 kg potatis
2 ½ dl mölk
2 msk smör (inte margarin...)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

3-4 tomater, i skivor
1 dl riven ost
1-2 tsk torkad oregan

Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk och kör den till mos med elvispen tillsammans med smör, mjölk och kryddor.
Stek lök och färs. Krydda med salt och peppar. Vänd ned paprikan och peston.
Lägg färsen i en ugnsform, bred över moset, lägg på tomatskivorna och den rivna osten. Strö över oregano.

In i ugnen i 15 minuter.

Servera med en krispig sallad.

1 kommentarer:

  1. Jag har cyklat o trillat en gång. Sen ställde jag cykeln och har promenerat och åkt kollektivt sedan dess. Hoppas att snön smälter lite snart så man kan hoppa upp i sadeln igen....

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.