Sovmorgon och ändå få hembakat bröd

2/03/2010


Om ni aldrig bakat ett bröd i hela ert liv eller tycker att det är svårt, så testa detta receptet! Det är superenkelt och blir grymtgott. Jag fick receptet av min väninna Anna som hittat det i någon veckotidning. Det är perfekt att svänga ihop på fredags eller lördags eftermiddagen/kvällen för att sedan grädda det dagen efter medan man hoppar in i duschen eller kryper ned i sängen en stund till med tidningen. Eller allra helst fixar äggröra och annat gott till helgfrukosten under tiden ;-)


Valnötsbröd, 1 st
12 ½ g jäst, 1/4 pkt
5 dl mjölk
1 msk honung
3/4 tsk salt
10 dl fullkornsdinkel
50 g valnötter

Lös jästen i lite av mjölken. Tillsätt resterande mjölk, honung och salt. Rör ned mjöl och valnötter. Häll smeten i en bakpappersklädd brödform (1 ½ l). Linda en handduk om och ställ in i kylen över natten (eller i 10-12 h). Sätt in formen (utan handduk...) i kall ugn och sätt sedan ugnen på 200°. Ställ timern på 45 minuter. Klitteriklart!

2 kommentarer:

  1. Så enkelt, och så gott det ser ut! Blir nästa bakning :-)

  2. Va smidigt, låter ju jättegott!!! O jag älskar valnötter i bröd, så det ska jag prova nångång!! Trevlig helg! Kram Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.