Enklare än så här blir det nästan inte

3/18/2010

Det tar lika lång tid för fisken i ugnen som det tar för potatisen att koka. Under tiden kan man slänga upp fötterna på ett skönt ställe och plöja igenom dagens post. Allt medan barnen springer omkring. Den lilla 1,5-åriga tjejen är betydligt piggare... Skönt... Eller både och ;-)
Och gott blir det. Vi gillar fisk, vi gillar bacon och vi gillar pinjenötter. Receptet står Johanna Westman för och är tänkt att vara just snabb vardagsmat för barnfamiljer (tipsar i Vi Föräldrar), men man behöver inte vara barn eller ha barn för att gilla denna rätt.


Fisk med bacon, solrosfrön och haricots verts, 4 port
200-300 g haricots verts, frysta (tina dem inte)
600 g vit fiskfilé (dessa tinar du om de är frysta)
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
60-70 g bacon el rökt skinka, strimlat
½ dl solrosfrön 6/el. pinjenötter (tog 50/50)
2 citroner, halverade

Sätt ugnen på 225°. Lägg bönorna i en ugnsfast form och lägg fiskfiléerna ovanpå. Ringla över olivoljan och krydda. Fördela bacon (behöver inte stekas innan) och frön/nötter över fisken. Lägg citron halvorna bredvid fisken i formen. Tillaga mitt i ugn i 15-20 minuter. Vi hade kokt potatis och äggsås till (vanlig vitsås med hackat ägg och persilja i). Pressa citronsaften över fisken när citronerna svalnat en liten aning.
Det ser kanske inte mycket ut för världen, men gott är det. Citronerna får en lite sötare smak när de steks eller grillas. Jättegott att sedan pressa saften över fisk eller sallad. Testa nästa gång ni tar fram grillen om inte annat!


2 kommentarer:

  1. Det här låter gott, vi vill äta mer fisk i familjen men är inte duktiga på det själva. Vi älskar oxå pinjenötter, men hjälp vad dyrt det är! Försteker du inte baconet?
    Har två barn på 19 och 17, det var bitvis jobbigt när de växte upp, miljön är tuff! Nu är jag nog ännu mer nojig när min sladdis, två år, ska växa upp, tycker attityden bara blir värre...
    Hoppas ni får en skön, mys-pys fredag :-)!

  2. vad gott med fisk :)

    ang. kokboken. jag håller med dig om att kokboken med husmanskost är väldigt bra. den med landskapsrätterna är i samma anda som den med husmanskosten, fast i den här vill man värna om och modernisera våra landskapsrätter :) i den du har vill man bevara husmanskosten och få upp ögonen för hur god den är.

    du får ha en bra dag och helg! tack för en bra blogg. kram

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.