En ovanligt bra dag!

4/08/2010

Idag äntligen har min dotter haft en jättebra dag på dagis och varit nöjd hela dagen :-) Det har tagit en månad att nå dit. För nu har det gått en månad sedan vi skolade in henne. Men många krokodiltårar har ramlat ned för dessa två små söta kinder. Och mitt mammahjärta har gått i 1000 bitar så många gånger. Men idag var hon så kvittrande glad när jag kom och smack! en stor blöt puss utdelas. På vägen hem småtrallade mitt lilla spöke och det fanns ingen vårsol som kunde värmt mitt hjärta mer.
Till middag blev det lättlagad, men lyxigt god fisk. Och ikväll ska jag banne mig fira med en drink! För imorgon är vi lediga och då har jag hört att våren ska nocka mig med sin värme och skönhet, eller hur?!


Vardagslyxig fiskgratäng med lättkokta grönsaker, 4 pers.
400 g vit fiskfilé
½ kg räkor med skal, skalade
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
2 dl riven ost
2 dl crème fraiche
½ dl dill
½ citron, saften
1 msk skaldjursfond

1 knippe grön sparris (250 g)
1 broccolistånd (250 g)
1 pkt sockerärtor (150 g)
1 påse/pkt ruccolasallad (70-100 g)

Sätt ugnen på 225°. Dela fisken i 4 bitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar. Blanda ost, crème fraiche, dill, citronsaft och fond. Vänd ned räkorna och bred krämen över fisken. Gratinera i ca 15 minuter Koka under tiden upp vatten och koka grönsakerna (inte ruccolan) i 1 minut. Spola hastigt av i kallt vatten och blanda med ruccolan. Servera fisken tillsammans med salladen.

11 kommentarer:

  1. Vilken smarrig fiskrätt! Det finns alltid något att fira, så ta en drink och njut!!!

  2. Vilken smarrig fiskrätt!
    Den ska testas!

    Vad skönt att din dotter börjar finna sig tillrätta på dagis!
    Kommer ihåg när jag skolade in Mollie, jag grät mer än hon!!! Fy vad hemskt det var!
    Men det går ju över.... sådan tur är!

    Kram!

  3. Så underbart när det funkar på dagis! Förstår att det blev varmt i mammahjärtat.

    Den fiskrätten kommer jag absolut att göra någon dag, helt i min smak! Ser alldeles underbar ut!

  4. Har tänk på en sak med dina kommentarer, man ser inte vem det är som har kommenterat, texten har samma färg som bakgrunden... bara så att du vet, det är ju inte så ofta som man läser kommentarerna på själva bloggen, inte jag iaf.. =)

  5. Vad underbart att det äntligen släppt på dagis, här kämpar vi fortfarande och jag ger upp snart! Har varit med i tre veckor nu men ingenting blir bättre. Allt är jättekul-så länge jag är med. På måndag kommer det fruktade ögonblicket, jag ska lämna honom direkt, tror tyvärr inte det kommer att gå. Vår son har en förmåga att inte ge sig, att gråta hur länge som helst, när han blir ledsen om inte mamma är där,eller kanske mer mitt hår...Fy, det här är hemskt!

  6. Så gott med gratäng!!! Och fräsch sallad till!!:)

  7. Denna måste vi prova, finns inget i rätten som vi inte älskar!
    Skönt att läsa om din dotter, vet hur det kan vara med inskolningar och ibland tar de bara mer tid för vissa. Då känns det säkert extra bra när det funkar!

  8. Åh vad skönt att hon haft en bra dag och varit nöjd. Det gör ju så ont i hjärtat att lämna dem när de inte vill vara där.
    Hoppas att ni får en riktigt fin helg och att solen letar sig fram :)

  9. Ann - jag har försökt ändra det där med färgen så det syns vem som lämnar kommentaren, men det går inte... Man får helt enkelt hålla muspekaren utanför rutan till vänster.

  10. Så gott med fiskgratäng! Det var evigheter sedan jag lagade. Fisk fisk fisk - så himla gott!!!

  11. Åh, det där såg ljuvligt gott ut!! Det vattnas i munnen på mig, trots att jag egentligen är mätt, hihi =)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.