Blev inget grillande...

5/07/2010

Hade tänkt att vi skulle tända grillen igår, men brr vad kallt det var. Verkar som det var varmare på andra sidan bron där Helena (Bara en kaka till...) och Olof brassade på sin grill. Och dessutom grillade färsk öländsk sparris! Men jag ska inte klaga, för även om vi fick kyligare vindar när vi gick in i maj, så slapp vi i alla fall snö. Min väninna i Tärnaby som tyckte våren även nått dem där uppe i norr, var lagom glad när de fick 2 dm snö 1 maj...
Så vårt torsdagsmys, eftersom jag skulle tillbringa helgen på jobbet, såg ut så här. Vi stekte sparris och halloumi istället för att grilla. Ger ju lite extra smak om man lägger dem på grillen, även om det var gott ändå.



Laxrullar med wasabi och sesamfrön (dock utan sesamfrön denna gång), kokta rödbetor med honung och chèvre, stekt sparris med parmensanost, halloumisallad med chilidressing samt blandade oliver.

Grillad halloumisallad och chilidressing, 4 pers.
250 g halloumi, i skivor
1 påse blandad sallad
1 stor rödlök, skivad
250 g blandade tomater, i klyftor/skivor
(oliver)
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Dressing:
½ dl olja
1 röd chili, finhackad
½ dl citronmeliss, strimlad
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
lite färsk timjan

Grilla eller stek halloumiosten så den får fin färg på båda sidor. Blanda grönsakerna till en sallad och lägg osten över. Krydda med salt och peppar och ringla över chilidressingen. (Jag serverade den vid sidan om i små glas). Hittade receptet på dressingen i senaste Allt om Mat.


Grillad sparris med parmensan och pinjenötter, 4 förrätter
2 knippe färsk sparris
olivolja
1 ½ dl riven parmensan/pecorino
1 citron, grovt rivet skal + pressad saft
50 g rostade pinjenötter
salt & svartpeppar

Rulla sparrisen i lite olivolja. Grilla sparrisen (eller stek den) ett par minuter på varje sida. Lägg upp. Pressa över citronsaften och krydda med salt och peppar. Fördela riven ost, citronskal och pinjenötter över.

5 kommentarer:

  1. Trots uteblivrn grill tycker jag det ser underbart gott ut!
    Häligt med lite plockmat. I like:-)
    Kram Gourmetmorsan

  2. Chilidressing till den grillade halloumin, smart tips, det ska jag lägga på minnet!

  3. Ääääälskar grillad halloumi!! Ääääälskar sparris!! Ser supersmaskigt ut!!

  4. Hjälp vad mycket gott! Vi trotsade regn och vind och grillade fläskfiléen och hjälp vad gott det blev. Tillsammans med färskpotatis ( okej,importerad men ändå... ) och vitlökssmör så blev det jättegott!
    Hoppas ändå lördagen blev lyckad. Härligt att du bor i Kalmar, vi drömmer om Öland där jag tillbringat varje sommar när jag växte upp och Kalmar är en supermysig stad!
    Kram Malin

  5. Så läckert, Emmy. Jag hade också tänkt grilla igår, solen sken. Men vid middagstid var det för kallt även här i Östersund. Men snart sätter säsongen igång ;) Ha en skön söndag./ Birgitta

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.