Kyckling med tomater och krämigt osttäcke

5/09/2010

Jag vet att några av er som kikar in på bloggen gillar Balsamicokycklingen, ni vet såsen man kan äta med sked ;-) Då kanske ni kommer gilla den här rätten. Rätten är lika enkel, men såsen är smaksatt med dijonsenap,vitlök och soltorkade tomater istället. Krämigt och gott. Potatismjölet gör kycklingen extra saftig.


Kyckling med tomater och krämigt osttäcke, 4 pers.
4 kycklingfiléer
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
8-10 soltorkade tomater, strimlade
1 ask cocktailtomater (250 g)
1 kruka basilika, bladen strimlade
2 dl vispgrädde
½ dl fransk senap
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl crème fraiche
100 g Philadelphiaost
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°. Pudra potatismjölet över filéerna (tex med en teboll). Stek den i smör så att de får fin färg och krydda med salt samt peppar. Lägg filéerna i en ugnsfastform. Strö över de soltorkade tomaterna och fördela cocktailtomaterna runt kycklingen. Strö över hälften av basilikabladen. Vispa ihop grädde, dijonsenap och vitlök. Häll runt kycklingen. Blanda crème fraiche med Philadelphiaost, smaka av med lite salt och vitpeppar. Fördela över kycklingen och strö över osten. Gratinera i 20 minuter. Strö över resten av basilikan vid servering.

Vi åt den tillsammans med tabouleh, men den går även att avnjuta tillsammans med bara en sallad.

8 kommentarer:

  1. Bara sånt gott som jag tycker om! Nåt sånt här får det nog bli till helgen, har en stor burk med soltorkade tomater i olja i kylskåpet.

    Gottgottgott!!!!

  2. Hjälp det HÄR lät gott! Kyckling är en fantastisk grund för så mååånga läckra rätter och den här känns kanonfräsch!

  3. Den här måste jag prova! Gillar ju som bekant balsamicokyllingen... ;-)

  4. Tack för kommentaren hos mig. Kul att titta in hos dig här, jag blev väldigt sugen på att laga Ängamatssoppa. Det har jag faktiskt aldrig gjort av någon anledning. Men kanske nu...Läste i ditt förra inlägg om pinjenötterna. En av mina käraste bloggvänner Åsa, råkade ut för detta. Här får du adressen till ett av hennes ilägg om pinjenötter som ger metallsmak http://missmeistersmat.blogspot.com/2010/01/boven-i-dramat-ar-pinjenoten.html. Bara så du vet att det inte är inbillningssjuka. Hoppas att metallsmaken ger med sig snarast!

  5. Jippi, vi som ska ha kyckling till middag på lördag, tror minsann vi tar och provar denna då. Kollade in din balsamicokyckling som oxå låter väldigt god och tänkte tipsa dej om en kycklingrätt med sås som oxå bör ätas upp med sked; http://martenssonskok.blogspot.com/2010/03/mat-och-musik.html
    Hoppas du blir av med metallsmaken...

  6. Det här blir till att prova!
    Kan aldrig få för mycket av goda kycklingrecept!

  7. himmel vad du lagar mycket god mat! Det kurrar helt vilt i magen efter ett besök här inne!

  8. Gäster på torsdag, får nog bli denna!

    Kram Malin

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.