Att bjuda in sig med armbågen...

7/13/2010

När jag hade shoppat loss i fiskdisken häromdagen så bestämde jag att vi skulle grilla fiskspett och bjuda våra vänner Nille och Malin på. Men en liten bebistjej bestämde sig för att komma ut just denna dagen. (Grattis till er lilla sötnos!) Så det blev helt enkel som så att vi packade ned fiskspett och lite allt möjligt och bjöd in oss hos Johan och Lena istället. Bra va?
"Hej, har ni planer ikväll?... Nej men vad bra, för vi tänkte komma hem till er och grilla..." Och vem kan tacka nej till ett sådant erbjudande ;-)
Lite kassa bilder för jag hade bara mobilen med mig. Äger ingen iPhone 4 ännu... (oj, vad jag vill)



Och Johan hade gjort spett med vildsvin. Jag tycker det är svårt att beskriva smaken, som en blandning mellan fläskkött och nöt, men inte så mycket vilt (nu får jag säkert skäll av någon jägare eller någon gourmet...) Så grillade vi mina spett med lax- och havskatt och lite annat gott. Vårt bord såg ut så här:

Lax- och havskattspett, 6 pers.
600 g lax, i 3x3 cm kuber
600 g havskatt, i 3x3 cm kuber
1 lime, saften
2 msk olja
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Ugnsrostad färskpotatis

Grillad halloumi (Zetas äkta cypriotiska - jag är beroende!)

Sommarsallad, 6 pers.
100 g blandad sallad
3 nektariner, i klyftor
(2 avokado, i klyftor hade jag tänkt)
1 knippe färsk sparris, kokt 1 minut
½ ask cocktailtomater

Mina avokado hade mognat för snabbt i värmen tror jag för de var alldeles mjuka längs med skalet, men köttet satt fast runt kärnan. Så de gick inte att skära i bitar, så jag gjorde en het avokadosås på dem. Blandade avokado, lite fil, vitlök, mycket sambal oelek och citronjuice.

Lenas fetaoströra
Fetaost
Cocktailtomater, i halvor
Vårlök, strimlad
Balsamvinäger


Lena hade fått dessa ursöta porslinssaker från en snäll släkting! Någon som tyckte att de inte var något att ha längre. Jag är chockad! Jag vill också ha dessa! Skålarna var i två olika storlekar och hade olika köks-/matmotiv runt om. Den lilla med lock (kanske tänkt som smörbytta) hade citroner och kransar på. Såå fina!

8 kommentarer:

  1. Tack för gratulationerna! Och med den menyn får du gärna komma och armbåga dig in hos osss också! Vem behöver nåt annat än en mobilkamera när det bjuds så fint!?

  2. åh vilken fint porslin!

    och ingen fara, inte behöver du vara ordentlig och organiserad i köket när jag kommer på visit - det är bara när jag själv (och calle då, såklart) lagar mat som jag är pedant, egentligen! :)

  3. Halloumi är också numera ett måste på våra grillkvällar. Det är så gott. Smart att ordna allting och sedan bjuda över sig själv :)

  4. Hej Emmy. Vilka goda bilder, fiskspett är så bra grillmat. Vildsvin är en favorit, tyvärr sällan jag äter det, finns inte så mycket av den varan här i Jämtland. Smaken är lite obeskrivbar som du säger, men väldigt god. Lite sötaktig, kraftig smak, mycket godare än vanlig gris.
    Porslinet var jättefint.
    Ha det bra i sommarvärmen. Birgitta

  5. Kan bara hålla med om smaken av vildsvin, det är svårt att beskriva det helt enkelt. Jag brukar säga att det bara smakar kött, rent kött, varken gris eller nöt och inte så mycket vilt.

    Gott är det iaf!

  6. Vildsvin det har jag aldrig smakat, lät spännande. Och vilket fint porslin :)

  7. Halloumiost är riktigt gott, och dina fiskspett hade vi inte tackat nej till heller!

  8. Jag ghar gett din en Beautiful blog award. Hämta ditt award här och ge den gärna vidare:

    http://maddesmumms.blogg.se/2010/july/beutiful-blog-award.html

    Kram
    Maddesmumms

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.