Pizzabaguetter

7/09/2010

I den här värmen som envist klamrar sig fast måste man nästan vara på stranden varje liten stund solen är uppe. Och det eviga dilemmat är - vad ska man då äta? Man är varken hungrig eller mätt. Barnen vill äta lite och hela tiden. Jag klarar inte av att bara fika när vi är iväg. Så det får bli något mittemellan. Dessa baguetter kan man fylla med vad man tycker om. Jag har valt en färdig skinkost, paprika och oregano. De blir lite saftigare av mjukosten.


Så sväng ihop ett gäng baguetter till fikakorgen som ska med till stranden. Plocka ned lite frukt och grönsaker så har du en lättare lunch. Baguetterna funkar även för er som tycker om att dra er om morgnarna och inte hinner fixa frukost. Tina upp en baguette i mikron - grab'n go!


Pizzabaguetter, 4 st/4 pers. (jag gjorde dubbel sats)
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
1 msk olja
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
½ röd paprika, smått tärnad
100 g skinkost
1 tsk torkad oregano
grovmalen svartpeppar

Smula ned jästen i i vattnet och rör till den löst sig. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra biter. Kavla ut varje del till en rundel ca 18-20 cm i diameter. Låt jäsa övertäckta 30 minuter. Blanda paprikabitarna med osten och oregano. Bred ut blandningen på rundlarna. Strö över lite grovmalen svartpeppar. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt på en pappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 15 minuter övertäckta. Sätt ugnen på 225°. Grädda baguetterna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Frys in de som du vill spara.

6 kommentarer:

  1. Vilken spännanse recept!!
    man blir sugen för att provbaka hihi

  2. Alltid lika svårt vad och om man ska ta med till stranden... detta låter ju riktigt bra.

  3. Jättebra tips på strandmat! Något att laga och ta med till sommarstugan! Nu är det läge att åka dit och svalka av sig... Det är alltid lite kallare och blåsigare därute, men dagar som denna så är det nog perfekt!

  4. åh, de där baguetterna lät ju som alldeles perfekt strandmat. yumyum :)

    haha, ja fram tills igår har jag bara tittat avundsjukt på när hyresvärdarna badat i poolen och baddat mig i ansiktet med lite vatten men nu så. nu ska jag inte lämna trädgården på resten av sommaren ;)

  5. Nu haglar det strandmat från dig! Det är ju helt underbart!
    Perfekt! Det är inte alltid på lätt att komma på vad man ska
    ta med i picknic-korgen :-) Kram Gourmetmorsan

  6. Vad goda de ser ut. Har aldrig tänk på att man skulle kunna fylla baguetterna innan man gräddar dem. Det ska jag komma ihåg.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.