Sommarfest

8/08/2010

Ja, igår var det dags för min mammas årliga sommarfest. Varje år samlar mamma och pappa oss 4 barn (ja, vi är ju numera vuxna) med respektive, barnbarn (6 st + 1 bonus) och så några barnbarns barn (5 st). Och då regnar det så klart, likadant varje år... Men det finns inget som stoppar oss. Vi tryckte ihop oss på altanen och i ett partytält, sen fanns det inget regn som kunde sänka vårt humör. Här skulle sippas drinkar, lekas skattjakt, avnjutas grillmat, spelas kubb och mumsas sommartårta. Det blev ett lätt blött gäng som åkte hem, men mycket mycket nöjda.



Till de som inte körde serverades klassisk daiquiri (utan frukt) och de andra en alkoholfri drink med smak av hallon. Gissa vilket gäng jag tillhörde ;-)


Man fick grilla vad man ville (vi grillade fisk) och så fanns det potatisgratäng, potatissallad, grönsallad, tzatsiki, ananassalsa, quesadillas, grillad rödlök och majs.


Ananassalsa (med kräftstjärtar)
, 4-6 pers.
(250 g kräftstjärtar, avrunnen vikt)
500 g ananas, i tärningar (1 hel frukt)
3 salladslökar, skivade
1 röd chili, finhackad
1 msk råsocker
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk limejuice (½ lime)
½ tsk salt

Blanda socker, olja, vinäger, limejuice och salt. Låt stå tills sockret löst sig. Blanda kräftstjärtar, ananas, lök och chili i en skål. Häll över dressingen och låt gärna dra någon timme.
Salsan är precis lika god utan kräftstjärtar.


Nu när grönsakerna är som bäst är det så gott med en grönsallad med bara blandade krispiga grönsaker. Här är blandade babyleafs, strimlade sockerärtor, solrosskott och minisparris (behöver inte tillagas).


Tack mamma för en kanontrevlig kväll! Ja, pappa också! Vi lovar plugga på reglerna i kubbspel till nästa omgång, hi hi...





Milia hade lite svårt att sluta pussa och krama lille Elton. Och de ögonen och hans leende kan få vem som helst att smälta.

Recepten på desserterna kommer imorgon, kan säga att de innehåller maräng båda två...

12 kommentarer:

  1. Sv:Varsågod! Tycker absolut du ska prova dricka den rosa drinken i din vas! Det där med var man ska hålla var just problemet, det kvittade liksom var man hade händerna, man kände sej lika dum ändå..:)
    Vilken härlig dag ni hade och så mycket gott det bjöds på.

  2. Vad härligt med en riktig familjekväll. Mysigt! Det verkar som om matlagning är ett släktdrag...? :)

  3. Vilka färgglada fina bilder! Låter som ni hade en toppenfest! Vi var hos grannarna i partytält igår på 50-årsfest och gömde oss för regnet och smorde vårt krås. :-)

  4. Ja nog regnat det allt...här fullkomligt öser det ner.. men vad gör det när stämningen är på topp och man har det mysigt! Ser ju fantastiskt gott ut... den där ananassalsan ser ju bara sååååååå god ut! Kram på dig! Gourmetmorsan

  5. Åh vilka gulliga pusskort :) Maten låter supersmarrig. Ananassalsa var ngt nytt, låter även den väldigt smarrig!

  6. vilka gulliga ungar :)
    salsan såg väldigt god och fräsch ut, jag tror att jag har gjort någon liknande med räkor.

    ha det fint :)

  7. vilken fantastiskt fin tradition ni har! jag har två syskon som båda har vars ett barn, och det är så himla kul när vi alla är hemma samtidigt!

  8. ananassalsan ser lite spännande ut :)

  9. Vad mysigt med en familjeträff :) och ja vem kan låta bli att pussa på en sådan söt unge :)

    Jag ser fram emot efterrätterna.

  10. Låter hemskt gott med ananassalladen och även grönsalladen. Gott o annlurlunda. Ni verkar h ahaftd et himla trevligt också. kram.

  11. Vad mysigt ni verkar ha haft det, och en massa god mat hör självklart kvällen till! :-)

  12. Ananassalsan måste jag bara testa! Tack för tipset!!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.