Helgen som regnade bort och lite gott

10/24/2010

Hallå där ute. Håller ni också på att regna bort? Jag har som ni vet mest studerat regnet inifrån jobbet. Min avdelning ligger längst upp på 8:e våningen på sjukhuset, så vi har i vanliga fall en vacker utsikt över Kalmarsund och Ölandsbron. Men de senaste dagarna har det varit en mer dyster vy. Ja, det har varit en ganska dyster helg på jobbet också.


Men innan det bar iväg på jobb så hann jag ha lite fredagsmys. Och då tände vi grillen! Och sedan frossade vi grillade skaldjur och halloumi. Sååå gott! Men kan det bli annat?
Den här gången grillade vi skaldjuren okryddade och lade dem sedan i varsin marinad och åt dem ljumna. Använder man kokta (vanliga frysta) räkor så kan man lägga dem direkt i marinaden. Vill man göra ceviche på pilgrimsmusslorna så skiva dem tunt och ta i saft från 1-2 lime till. Låt dem i så fall dra ca 1 h i marinaden.


Marinad till räkor
½ dl rapsolja
½ lime, pressad saft
1 chili strimlad
2-3 cm färsk ingefära riven
2-3 vitlöksklyftor, rivna/pressade
lite salt


Marinad till pilgrimsmusslor

½ dl olivolja
½ kruka koriander, grovhackad
1 tsk flingsalt
1 chili, finhackad
1 vårlök, strimlad


I fredags lurade en väninna dessutom med mig på stripaerobic! Tja, vad ska jag säga... Det var väldigt jobbigt och roligt. Men liite svårt att leva sig in i dansen i en sal full med främmande tjejer, hi hi... Sedan att jag helt saknar taktkänsla och är född med två träben gör inte saken bättre... Jag har inte testat mina nya "moves" på Berra, men jag tror han skulle skratta rätt gott :-D

11 kommentarer:

  1. Delikat!

  2. Hahaha... jag känner igen mig precis i din beskrivning av taktkänsla och träben så blotta tanken på striparobics får mig att asgarva...;D
    Er fredags middag däremot den dreglar man mera över ;)

  3. Ser fantastiskt gott ut! Lite mys innan jobb, då går allt mycket lättare. Själv hade jag en liknade kväll igår, då det var hem och åt kvällsmat med grabbarna, mellan lite fotojobb! Tråkigt en lördagskväll, men vi har tagit igen det med en slappedag tillsammans idag istället! Ha det gott! Kramen Gourmetmorsan

  4. Haha...kan tänka mig att du kände dig ungefär som jag gör när jag är på afrodans.... Stel!!!!

    Gud, så mycket läckerheter!!!

  5. Wuhu vad gott det låter! Både grillad halloumi och skaldjur ligger på topplistan :-)

  6. Mm, gratinerad hummer står högt på min lista också. I och för sig älskar jag hummer i alla former och variationer men just gratinerad är super!

  7. Härligt med tänd brasa (önskar). Grillad halloumi är verkligen smaskens, att marinera skaldjuren varma verkar intressant.
    Här nere har det inte regnat så väldigt mycket, bara lite spridda skurar idag, men det är kanske på väg.

  8. stripaerobics, det låter läskigt! sen är jag klart också världens mest klumpiga människa... fasen vad gott det låter med grillning, gissa om jag saknar sommaren nu... suck.

  9. Samma här, tycker också att de med jordnötter är godast! :)

    Grillad halloumiost, räkor och pilgrimsmusslor? Gud så gott!

  10. Åh, blir så sugen på havkräftor när jag ser detta inlägg..tyvärr nästan omöjligt att få tag på fina härnere i Malmö.

  11. Men oj - så himla god mat!! :)

    Hoppas du får en fortsatt fin vecka!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.