Varma äpplen med knäcktäcke

10/28/2010

Har ni haft så mycket äpple i trädgården så ni har tröttnat? Förra året gjorde jag nästan det. Men det är synd att säga i år. Äpplen är den frukten jag äter mest utav. Oftast rätt upp och ned, men även i desserter. Ja, och en och annan äppeldrink slinker det även ned förstås...
Detta är en perfekt vardags efterrätt. Och inte helt ony.... Förlåt, ska inte använda det där tråkiga ordet. För jag tycker att man ska unna sig söta goda saker, men om man vill äta efterrätt varje dag, även mitt i veckan så gör det inget om den är god och dessutom inte sabbar hela veckans träning. Det viktigaste är att det är gott!


Varma äpplen med knäcktäcke
, 4 pers.
2 äpplen, inte alltför fasta
1 msk mjölk, 3 %
2 msk smör
2 msk råsocker el. sirap
4 msk hackade nötter
4 msk kokosflingor
20-25 g mörk choklad, hackad

Sätt ugnen på 175°. Dela äpplena i halvor och gröp ur kärnhuset. Ställ dem i en till fyra ugnsformar. Skär av lite i botten om de inte vill stå still. Blanda ihop alla övriga ingredienser utom chokladen i en kastrull och låt det bara smälta ihop. Låt svalna något innan chokladen blandas ned. Fördela röran över äppelhalvorna. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Servera äpplena varma tillsammans med vaniljglass. Eller matyoghurt sötad med honung eller vaniljsocker och det går även tillsätta mynta i yoghurten om man vill.

Söta saker

Detta blir mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker där temat för oktober är höst.

6 kommentarer:

  1. Äppledrinkar låter intressant. Kanske du har nåt bra recept att bjuda på som vi kan bjuda vidare på när vi ska ha middagsgäster på lördag?

  2. Tycker också man ska unna sig efterrätt ibland :) Det här receptet är ju ändå ganska nyttigt jämfört med andra desserter. Mörk choklad och nötter är ju bra, så innehåller receptet inte särskilt mycket socker heller. Ett bra alternativ, med andra ord! Man behöver inte ens få dåligt samvete :)

  3. Hej Remsan, tänkte bara säga att det var trevligt att du var in på min matblogg och sa hej. Vilken mysig blogg du har. Varm och härlig.

    -Erika
    http://smaskelismaskens.blogspot.com

  4. Jag har gjort en smulpaj med äpplen idag, men detta ser ju mycket godare ut!:)
    Har inte hunnit lägga ut receptet än, men det kommer.
    Önskar dig en mysig fredagkväll!

  5. Ja men när jag såg receptet tänkte jag höst direkt. Kul att det var temat. :)

  6. åh, vad gott! vi åt något liknande i NYC i somras, det var helt fantastiskt! hoppas du har en fin helg, remsan!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.