Lördagsmys och kycklinggratäng

11/01/2010

På lördagskvällen skulle jag vara själv med barnen, så vi bestämde att vi skulle äta middag och lördagsmysa hemma hos en kompis till Lowe. Eller rättare sagt kompisar till oss, Willes mamma är min kompis. Vi knatade iväg till affären allihop och shoppade lite ingredienser för att kunna fixa ihop en enkel middag. Och lördagsgodis så klart. Killarna var i sitt esse, helt galna. Märktes att de inte setts på länge. Milia är alltid galen ;-) Henne fick vi leta reda på ett par gånger i affären...
Killarna hade valt kassler, men den var slut så det fick bli kyckling istället. Vi brukar annars göra gratängen med kassler, men det kan man göra som man vill. Detsamma gäller med frukten, ta i vad du har hemma och vad du tycker om.


Exotisk kyckling, 4 pers.
500-600 g benfri kyckling, i tunna skivor alt. kassler i skivor
1-2 bananer, i skivor
1 liten burk ananasringar, i mindre bitar
1 liten burk mandarinklyftor (tog färsk satsumas, men den fick konstig smak)
1 röd paprika, i mindre bitar
2 dl crème fraiche eller vispgrädde el. 50/50
1 dl chilisås, gärna Heinz
1 tsk potatismjöl
ev. 1-2 tsk gul curry
2-3 dl riven ost
1 dl jordnötter el. cashewnötter

Sätt ugnen på 225°. Använder du kyckling så stek den först runt om i en stekpanna. Lägg kyckling eller kassler i en ugnsform och strö över fruktbitarna och paprika. Vispa ihop crème fraiche, chilisås och potatismjöl och häll över. Strö över osten och sist nötterna. Gratinera i ugnen i 15 minuter. Servera tillsammans med ris och grönsaker/sallad.


Två busiga killar med mycket spring i benen som drömmer om att bli superhjältar... Så synd att de växer så ruggigt fort. Tack Wille, och Sabina ;-) för en trevlig kväll!

8 kommentarer:

  1. Låter supergott! Jag älskar frukt i mat (här blir det ugnsfalukorv med ananas ikväll) så det här låter som ett recept för mig! kram kram

  2. Den där gratängen ser jättegod ut. Det måste jag nog ta och testa snart.

  3. Ja det där lät gott. Tyvärr är maken allergisk mot kycklilng och en av sönerna är allergisk mot nötter. Men när dom är borta kanske... ;)

    -Skogly

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

  4. Jag gillar också frukt i kombination med mat! Och gratäng är ju alltid smaskens!

  5. Gott, gott, nästan lite lik den gratängen vi bjöd på i lördags.

  6. Låter super gott!.. och kyckling är en favorit här hemma i alla valörer av recept.

    Det är ju lite kul där med recept, att man kan trixa till o dra ifrån o lägga till en ny vara i ett recept och det blir som nytt. =)

  7. Det där lät gott, det måste jag testa. Jag brukar göra kassler med ananas och grädde med ost över i ugnen, så den här varianten med kyckling och banan, ananas och mandarinklyftor måste jag testa.

  8. min mamma brukar göra något liknande! stora nostalgiminnen tornar upp sig på horisonten, mys!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.