Julstämning

12/06/2010

Idag har Helena och jag (som ni vet) fixat diverse julgotter och försökt sprida lite julstämning via etern. Och det gick riktigt bra. Vi behövde inte plocka fram ett enda plåster eller ringa brandkåren heller :-) Visst... jag slabbade ned ett skåp och köksgolvet med marinad, men det var inte under sändning, puh! Så efter tre timmars kockande ihop var vi och Mari (programledaren) ganska mätta skulle man kunna säga. Då hade vi hunnit med att chokladdoppa kolor och lite annat godis, rosta nötter, trilla ostbollar, vispa ihop dessert, fixa julsallad och glöggmarinerad kyckling. Mer om detta imorgon.



Här kommer ett superdupermega bra jultips. Hej då vidbränd julgröt! Adjö julgröt som kokar över! Adios julgröt som ska passas på spisen! Jag fick nämligen veta att man kan göra gröten i ugnen. Varför har ingen berättat det tidigare?! Fungerar hur bra som helst. Man blandat helt enkelt alla ingredienser i en ugnsform och sätter in i ugnen. Behöver inte ens röras om eller tittas till.
Hos fina Frostrosor hittar du receptet. Jag bytte ut ett par dl av mjölken mot vispgrädde dock och tog ca 25 g smör i. Vill ha gröten riktigt krämig.

Jag fick ett mail av en av mina gulliga läsare som gav mig en smärre chock! Hon hade hittat en blogg och där fann jag nämligen en massa av mina inlägg från bloggen kopierade rakt av! Mina texter och mina bilder fast de hade bytt namn! Jag hittade även texter och bilder från andra matbloggar som också kopierats. Jag kan inte med ord beskriva vad jag känner för denna person...

11 kommentarer:

  1. Men visst är det mycket enklare i ugnen, det brukar Ankis mor oxå göra.
    Förstår att du blir besviken, med all rätt! Så mycket tid det faktiskt tar att blogga...Men herregud, var hittar man den bloggen. Vi har läst om detta innan hos Kryddburken, och man blir ju lite orolig minst sagt!
    Kan du inte mejla adressen så man kan kolla så man inte har blivit utsatt/utsätts?

    Ha det bra!

  2. hej! vad kul att det blev lyckat. jag får ta och testa det när jag ska koka nästa gång:)

    usch, vem är det som har gjort så? snott inlägg och bilder menar jag.
    ta hand om dig! kram

  3. Wow! Hade ingen aning om att man kunde göra det i ugnen! tack för tipset. Ska kika in hos Frostrosor och tacka för tipset där också.

    Vem har snott inlägg?

  4. Camilla L_H sa...

    Så lata och fräcka människor kan vara men se det så att de är avundssjuka på din fina sida och underbara recept.. Kram Camilla L-H

  5. Åh, vad mysigt juligt det låter med er dag! Ser framemot en eter-rapport!

    Och... så roligt att du vågade testa gröt-tricket och blev nöjd med resultatet! :-D

    Och... va? Någon som stulit inlägg från dig också (läst att Kryddburken blivit drabbad)? Så arg man blir! Jag vill också veta var dessa stulna recept och bilder ligger, vill kolla att jag inte blivit drabbad!

  6. va! vad är det för idiot som gör något sådant? precis som om ingen kommer komma på det. morr.

  7. Kul med radiokockandet:) Blir så förvånad när jag läser att någon stulit recept och texter så där rakt av. Läste ju att det drabbade kryddburken också. Fy vad tråkigt! Kram.

  8. Visst är det mäsrkligt att varje gång man hör att det finns människor som beter sig illa blir iaf jag lika förvånad!!! Varför gör man så??? Eftersom sådana tankar aldrig skulle kunna slå en själv blir man ju mer än lovligt häpen! Hur svårt är det att vara ärlig egentligen? Det är ju så mycket enklare allting då tycker man..
    Usch och fy för sånt!

    MEN ni var super och det var jättekul att lyssna igår!! :-)

  9. Det ser redigt gott ut :D

  10. Det där låter ju verkligen inget vidare...skulle bra gärna vilja veta vilken blogg detta är? Man blir ju minst sagt förbannad :-( Kram Gourmetmorsan

  11. Perfekt!!! Man blir ju galen när det bara bränner vid även om man rör/inte rör/lock på/lock av/svag värme! Jag snor den!!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.