Nyförälskade kräftstjärtar

12/03/2010

Det låter väl som perfekt mysmat. Inte bara förälskade, utan nyförälskade. Mmm som i mmmys :-) Och det blev väldigt gott, men ni vet ju hur det är med pasta och mig. Vi rockar inte riktigt... Jag skulle däremot kunna tänka mig att göra såsen och fylla små tunnbrödskorgar och servera som förrätt eller bara toppa lite sallad med den. Min pastaälskande make höll dock inte med mig. Testa själva vad ni tycker. Här finner ni även ett vegetariskt alternativ på receptet.


Nyförälskade kräftstjärtar, 2-3 pers. (el. 4 förrätter)
250 g kräftstjärtar (frysta är bättre än på burk)
250 g färska champinjoner, skivad
2 dl crème fraiche
½ dl gul lök
, finhackad
½ dl hackad persilja
½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk torkad dragon
1 msk konjak

Stek svampen i en torr stekpanna några minuter. Rör ner resten av ingredienserna utom kräftor och konjak. Låt såsen koka upp och lägg sedan i kräftorna och skvätt i konjak. Servera med färsk pasta och sallad. Eller enligt förslagen ovan.

Trevlig helg! Passa nu på att vintergrilla, fyll termosen med något varmt att dricka, åk pulka, gör snöänglar och snölyktor. Vem vet när tant tö kommer...

5 kommentarer:

  1. Mums!

  2. Åh, så gott! Vadå inte pasta? Det som är sååå gott! :-) Nu håller vi tummarna att tant tö inte kommer! Det ser så vackert ut med all snö på trädgrenarna!

  3. åååh, callen hade älskat det här! jag kör nog på den vegetariska varianten eftersom fisk inte tillhör min starka sida :)

    hoppas ni får en fin helg, remsan!

  4. Ser gott ut!! Gillar kräftstjärtar! Har dock aldrig att det finns frysta. Verkar perfekt att ha redo i frysen.

    Fröken tö verkar inte vara på väg. -7,5 här i götet och lite små snöflingor yr runt. Blir nog en fin dag!!!

  5. Det här måste väl vara en perfekt förrätt till jul...låter jättegott!
    Kram!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.