Ännu en grymt god sås

1/02/2011

Jaha, då var det min tur att åka på en dunderförkylning. Jag som alltid skryter med att jag aldrig är sjuk (ja, där är jag nästan lite dryg, ha ha). Måste bero på att jag druckit alldeles för lite champagne, eller vad tror ni? Det är jag själv fullkomligt övertygad om i alla fall.
Dagens recept hittade hos Jennie och eftersom jag älskar både kyckling och sesamfrön blev jag bara tvungen att testa. Och detta var så grymt gott! Och tillhör man en lika sås-tokig familj som vi, så kan det vara så att man behöver dubblera mängden sås, för denna kan jag lätt äta med sked... Vilket flera i familjen även gjorde ;-) Det är det bästa betyget en sås kan få hemma hos oss. Jag ändrade bara en liten aning i receptet.



Sesamkyckling, 4 pers.
4 kycklingfilèer
2 msk kinesisk soya
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 lime, saften
2 vitlöksklyftor, pressade
½ dl sesamfrön

Sås:1 burk kokosmjölk
1 msk riven färsk ingefära
1 msk kinesisk soya
1 tsk brun farin
1 lime, pressad saft och rivet skal
1 vitlöksklyfta, pressad

Blanda soya, olja, limesaft och vitlök till en marinad. Låt sedan kycklingfilèerna i marinera i minst 1 timme. Sätt ugnen på 200 °. Lägg kycklingen i en ugnsform och strö över sesamfröna. Tillaga kycklingen i ca 20 minuter.
Koka under tiden ihop kokosmjölken till 2/3 återstår. Tillsätt kryddorna och låt småkoka någon minut. Smaka av med lite sky från ugnsformen. Servera kycklingen tillsammans med såsen och en sallad samt om man så önskar ris.

6 kommentarer:

  1. Vi tror helt klart du har rätt, det måste ju vara skumpan som du inte fått i dej tillräckligt av!

    Krya på dej kramar får du från oss!

  2. Såg den på Jennies blogg. Bara måste testa den! Låter supergod!

  3. mmm.. tror jag också måste testa! Såsen verkar ju himla enkel att göra också

  4. Perfekt,jag har masssa kyckling att till-laga i veckan,och dessutom har jag köpt ny kokosmjölk idag,japp de blir de imorn, TACKAR ! ;)

  5. Åh, det där såg riktigt gott ut!

  6. Kul att ni gillade det! Nu blev jag himla sugen ;) Tack för all inspiration året som gått och ser fram emot att läsa om mer god mat och goda drinkar här hos dig!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.