Middag på Koh Phangan

1/23/2011

Att vara på kurs/konferens innebär en hel del ätande och en hel del sittande, vilket är en jättebra komination, eller hur? Denna gången var maten väldigt bra och det fanns hela tiden frukt, kaffe, te och lite bröd, både mjukt och hårt för de som inte klarade sig mellan målen. Varje dag startades med att de hade en liten frukostbuffé, för alla som inte fått i sig en hotellfrukost. Vid varje lunch serverades 2-rätters och då var det desserten de hoppat över och så fanns det kaffe och kaka en liten stund senare. Ja, som ni förstår gick det igen nöd på mig.
Min första kväll efter kursen hade Anna-Märta lagat fiskgratäng och bjöd på kokta kräftor. Mums!
Min andra kväll i den stora staden mötte jag upp min bror med fru och så gick vi till Koh Phangan och åt thailändsk mat. Så mysigt ställe, det ser ut som i Thailand (nästan), men låter som om man är där. Det kvittrar fåglar, susar och ibland går åskan.  Jag tog mig en lite drink före maten, vid namn Nitnoy, med Passoa, Bacardi Limón, guavajuice, lime & Sprite.


Sedan valde jag (häng med nu...) Pat Ki Mao Taley som var whiskeymarinerade skadjur och bläckfisk i mustig thailändsk wok med chili och vitlök. Hot stod det efter, vilket skulle innebära något mittemellan på deras skala. Jag kan säga som så... att jag var glad att jag inte tog en av deras starkaste rätter :-)


Vad tycker ni om den här lilla sötnosen? ;-) Jag har ätit bläckfisk vid flera tillfällen, men detta var första gången jag vågade mig på att äta själva benen. Om ni bara har smakat bläckfisk som är segt som gummiband, så testa igen! Den ska inte vara seg utan ska gå att tugga på.


 Min bror tog en mildare rätt med kyckling, wokade grönsaker, färska böngroddar och hackade nötter. Alla grönsaker var så där perfekt tillagade så de fortfarande har kvar sin krispighet.


Själklart drack vi thailändsk öl till maten, vi valde båda chang. Hoppade över mekongdrinkarna dock...


Är inte så lätt att se på den dåliga bilden, men här är ett par som sitter i en tuk tuk och äter.


Inredningen är väldigt speciell, men svår att fota med en mobilkamera. Kika in bilderna på deras sida så syns den bättre. Me like! Här står vi och hänger över en liten bäck i mörkaste skogen som var full med småödlor.


Kvällen avslutande vi på Skybar i Skrapan med en fantstisk utsikt. "Man kan se ända till Mariannelund..." Ok, nu ljuger jag igen, men väldigt långt. Häftigt! Och framför allt goda drinka och gott snacks. Jag tog en drink som var ginbaserad med smak av lime, ingefära och kanel.


Tog ingen bild på snacksen, men vi fick lite rotfruktchips. De var inga hemska ihoppressade chips av mosade rotfrukter, utan det var tunna skivor av rotfrukter som friteras och saltats.


Utsikten från skrapan är också svår att få till med en pyttekamera. Så vackert att se ut över Stockholms kvällen.

11 kommentarer:

  1. vilken fantastisk utsikt...majestätiskt

  2. Toaletten går heller inte av för hackor där! Härligt ställe!

  3. Hört talas om den restaurangen! Får nog gå dit nästa gång jag är i stockholm. Har jag tur åker jag dit två gånger till i vår.

  4. Äsch fy, nu längtar vi ännu mer tillbaka till Thailand. Tror minsann du blir lite ansvarig för var vi hamnar på semestern i sommar... Så fint med en liten orkidé som dekoration på maten.

  5. Oh jösses vilka härliga bilder! Klart man måste passa på att mat-njuta när man är på jobbresa! Ser verkligen inte ut som du är i Sverige... Och vilka vyer alltså!

  6. Härligt med lite "storstadsfeelings". Åt precis samma sak när jag var där med min bror, det är nog lite mer än ett år sedan vi var där. Annars får jag min beskärda del av Stockholm lite nu och då, försöker då även förena nyttan (sjukhusbesök) med nöjen, s¨åsom shopping och besök på restauranger =) Perfekt att ha sin bror i storstaden då ju, eller hur :-)
    Stockholm är väldigt fint, skärgården is the shit kan jag säga wow!!!
    Kram kram =)

  7. Vad härligt du verkar ha haft! Jag ska upp dit på tisdag och trängas bland de stressade människorna... ;-) Jag kommer ihåg när vi var uppe med jobbet på Nordbygg och familjen Blücher skulle åka pendeltåg, alla sprang omkring som skållade råttor på stationen, och vi kalmariter tryckte ihop oss till en rädd liten klunga och bara tittade på...

  8. Låter som du hade en underbar kurs med massa god mat! Har oxå varit på denna härliga Thairestaurang, och det är verkligen en upplevelse :-) Åh maten är helt enormt god! Det är så jag längtar tillbaka :-) Kram Gourmetmorsan

  9. Whiskeymarinerade skaldjur lät spännande tycker jag!

  10. Ok, nu får du leva med det... Jippy, vi är på väg (i sommar alltså...)

  11. Ser ut som att ni är i Thailand på riktigt. Du kunde ha lurat mig :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.