Snabbmat

2/05/2011

Vad brukar ni beställa eller ta hem för "snabbmat"? Har ni några favoritställen som ni ofta handlar ifrån eller handlar ni rent av aldrig hem mat? Man skulle kunna tro att jag och min familj oftast köper hem thaimat, men valet faller nog oftast på pizza. Kanske 2 gånger i månaden. Men så ibland köps det så klart hem thaimat :-) när min abstinens blir för stor (ha ha...). Vi har en jättebra thairestaurang i Kalmar, dock endast för avhämtning den är inte så mysig att äta på. På denna thairestaurang så får man till flera utav rätterna välja om man vill ha kyckling, biff eller räkor i. Alltså samma grönsaker och sås, fast valfri "proteindel". Denna rätt är en sådan rätt som jag tror skulle passa lika bra med biff, kyckling eller räkor. Nu valde jag att blanda lax och räkor, så naturligvis smakar det även bra med fisk. Och så in i bängen gott! Och snabbt så klart!


Käeng ped (kanske?), 4 pers.
600 g lax, i kuber
200 g stora räkor
½ tsk salt
2 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 lime, pressad saft
½ purjolök, skivad
1 pkt (150 g) sockerärtor/sugarsnaps
1 påse (70 g) babyspenat
1 röd chili, skivad/hackad

Fräs snabbt purjolök och sockerärtor i en stekpanna. Stek sedan lax och räkor i pannan och krydda med salt. I en gryta fräser du sedan vitlök och currypasta i lite olja. Tillsätt kokosmjölk och lime och låt allt koka någon minut. Tillsätt grönsaker, lax och räkor samt vänd ned spenatbladen. Toppa med hackad chili.

12 kommentarer:

  1. Helt i min smak!! Det måste jag testa! Inte ofta snabbmat här. Pizza max en gång i halvåret trots att vi har en helt ok pizzeria i huset brevid och alldeles för sällan sushi som vi har i samma hus. Indiskt är en favorit!!

  2. Ja tack!
    Här blir det sällan snabbmat eller "hämtemat" som vi kallar det. När det väl händer så blir det kinamat för båda, eller stark thai för Håkan och sushi för Anki.

  3. Vad gott, kinamat är sällan fel. Måste ju slå ett slag för ett fantastiskt ställe som vi köper pizza på (hotelledgar.se. Deras pizzor är ljuvliga och dessutom helt ekologiska. Smakar som hemmagjorda!

  4. Fick lov att testa detta redan ikväll....mmmm....I love!! Helt perfekt! Tog ganska mycket currypaste men det ska vara starkt, tycker jag! Detta kommer bli en ofta återkommande favorit!!

    Kram Petra

  5. Åh vad gott det ser ut! Här blir det för det mesta pizza när det blir snabbmat. Eller pasta från ett takeaway-ställe i närheten :)

  6. Ser väldigt gott ut! Hos oss är en god pizza favoriten när det blir dags för snabbmat.

  7. Vi äter väldigt mycket hämtmat. Det blir kinesiskt, indiskt, pizza, pasta, thai eller sushi. Vi har stort utbud där vi bor vilket naturligtvis bidrar. Just nu är jag väldigt inne på indiskt för jag älskar naanbröd!

    Din rätt ser väldigt god ut! Helt i min smak.

  8. Oh va gott de hade varit just nu....mmm...

  9. Vad roligt att ni testade Petra och att ni gillade det! :-D

  10. Vi tillhör nog kategorin aldrig hämtmat. Inte för det att vi inte gillar det, men jag planerar så in i nordens noga vecka för vecka så det blir liksom inte tid. Låter ju helknasigt att inte ha tid till hämtmat...
    Maträtten du lagat ser i alla fall galet god ut och den ska vi såklart prova!

  11. vi tar hem en del thaimat och indiskt! ibland blir det såklart pizza också, men nu för tiden gör vi mest egen :=)

  12. Ser jättegott ut!

    Vi hämtar oftast hem thaimat - men även pizza blir det ibland :-)

    Fortsatt fin vecka

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.