Andra bullar

3/29/2011

Brukar ni variera smaken på era köttbullar? Ibland blir man sugen på något annat än vanliga svenska köttbullar. Jag har till och med en kokbok med bara recept på köttbullar... Boken innehåller recept på köllbullar eller biffar från hela världen med så olika smaksättningar. Nu kan jag inte skryta med att jag har testa en massa olika köttbullar från boken. Dessa biffar kommer inte därifrån, men är ett trevligt alternativ till de vanliga köttbullarna. De är goda att servera med både varm och kall sås samt med både pasta och grönsaker. De är dessutom jättegoda att grilla och ha som hamburgare. För er grillsäsong har väl börjat?!


Peppriga färsbiffar, 4 pers.
600 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
½ dl chilisås eller BBQ-sås
½ tsk salt
½-1 tsk grovmalen blandad peppar; vit-, svart-, rosé- och grönpeppar

2 dl crème fraiche
½ dl färsk timjan
1 tsk grovmalen blandad peppar; vit-, svart-, rosé- och grönpeppar

Blanda färsen med gul lök, vitlök, chilisås och kryddor. Stek i en stekpanna. Blanda ingredienserna till såsen servera den kall till biffarna samt klyftpotatis eller ugnsrostade rotfrukter.



Vill ni hellre ha en varm sås till biffar, så blanda ingredienserna till såsen och slå i runt biffarna. Tillsätt eventuellt någon tsk soya och låt allt koka upp.

Måste bara visa ett par bilder på vårt "husdjur". Ja, nu bor inte Magnus (vår ekorre heter det och även hans kompis har samma namn) hemma hos oss i huset, men han är vårt djur ändå tycker barnen. Nästan varje gång vi sitter och äter så kommer även Magnus och ibland även hans kompis och äter. Dock inte vid vårat bord, utan på fågelbordet. Vi brukar kämpa med att få barnen att sitta still vid middagen, men Magnus har har betydligt mer myror i brallan...



14 kommentarer:

  1. Härligt med nya matgäster, även sådana med svans! Måste vara den gulligaste Magnus jag sett någon gång:)
    /Anki

  2. Vilken härlig ekorre :-) , så söt

  3. Jag har testat några varianter på köttbullar som jag gillar. Parmesan i smeten är riktigt gott och även citron och rosmarin.

    Söt kompis förresten!

  4. Säger som Mårtenssons, det måste va den sötaste Magnus som finns. :)
    Jag gör olika smaker på mina biffar/köttbullar varje gång tycker jag, men jag föredrar lite hetta å så en kall sås till. :)

  5. Sv: Kul att höra! Dina biffar hade varit supergoda att ha på ;)

  6. Anonym sa...

    Jag brukar variera mig faktiskt, och ibland använder jag lammfärs, men har inte testat med BBQ-smak så det får jag ju helt klart göra. Såsen lär också riktigt god!

  7. Super läcker rätt med snygga bilder

  8. Vad häftigt med en bok full med köttbullar.
    Måste säga att jag gillar ert nya husdjur, väldigt charmerande.
    Jag har en kanin på tomten som jag matat med morötter hela vintern :)

  9. Höhö, vilken hårig Magnus! ;-) Ursöt ju!

  10. vilka superduperfina bilder du har tagit! och hallå, vilken supersnuckig ekorre ni har som husdjur. här är det mest dammråttor, hoho.

  11. Vanligtvis brukar inte variationen vara så stor. Har man ett favvorecept, så har man :-)
    Dom där Magnus:arna roar er kungligt förstår! Själv hade jag nog oxå haft svårt att sitta still :-) Så galet sööööta! Kram

  12. Vi brukar smula ner får- eller getost i köttbullarna,
    ibland även finklippta soltorkade tomater.

    Trevlig Onsdag!

    / jenny

    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

  13. ni kanske får bygga stolar till magnus & magnus, det kanske är därför de inte kan sitta still? ;)

    jag brukar ta i lite parmesan och soltorkad tomat i köttbullarna, eller hackad chili eller fetaost. fast vi är ganska dåliga på att äta köttbullar överlag faktiskt... kanske får införskaffa en sån där köttbulle-bok!

  14. Jo jag brukar testa olika sorters kryddningar. Och mina "svenska köttbullar" blir nog inte helt lika varje gång, jag kör aldrig helt efter recept nämligen utan tar lite av varje...
    Och att göra de som biffar är ju bara så gott och smart, för det går så fort att tillaga då.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.