Fruktig bulgursallad med fetaost och citrusdressing

3/31/2011

Lowe är så söt när han blir generad när Berra och jag pussas. Lowe och hans kompisar har väldigt roligt åt att deras föräldrar är kära i varandra, för de berättar de för varandra i sina förtroliga samtal och så rynkar de på näsan, ryser och fnissar. Hua... att berätta att man är kär kan vara jätteläskigt när man är 6 år. Fast när vi frågar Lowe vem han är kär i säger han Emelie. Det har han alltid varit. "Det är för att hon alltid är så fin. Och alltid så snäll. Men jag är för blyg. Fast när vi blir vuxna så ska vi gifta oss." , säger han. Tills dess hinner säkert blygheten gå över...

Utöver alla jag är kär i... ;-)  så är det här är en rätt som jag verkligen gillar och jag har bjudit på den flera gånger med viss variation. Den passar som en lättare måltid, som del i en buffé och som förrätt. Av alla ris och gryner gillar jag bulgur bäst, här tillsammans med fräscha frukter, lite pepprig ruccola, milda bönor och en salt fetaost som toppas med en citrussyrlig dressing, ja ni fattar ju själva att det kan inte vara annat än gott.  Smakerna är som Remsan personifierad ;-)


Fruktig bulgursallad med fetaost och citrusdressing, 4 pers. el. 6 förrätter
1 dl okokt bulgur (kokas med 2 dl vatten)
½-1 paket/burk svarta små bönor
1 påse ruccola (70-100 g)
1 Florida blodgrape, skalas och filéas
2 gröna kiwi, skalas och skärs i halvmånar
200 g fetaost

Dressing:
1 msk söt senap
½ msk fransk senap
4 msk rapsolja
2 msk presssad grapefruktjuice el. limejuice
salt & peppar

Koka bulgur och låt svalna. Blanda sedan med bönor, ruccola, grape, kiwi och fetaost. Lägg upp på 4 eller 6 tallrikar. Vispa ihop ingredienserna dressingen tills den är slät. Ringla den över salladen på tallrikarna. Servera med tunna skivor av lufttorkad skinka, chorizo eller bresaola.

11 kommentarer:

  1. Mmm....vad fräscht och gott! Snygga färger, lätt och gott!! Nu blev jag hungrig. Får nog gå o lägga mig istället.

  2. Härlig vårrätt, enkelt, gott och fräscht!

  3. Vilken härlig bild, ser himla fräscht ut

  4. Det ser härligt och friskt ut, trevlig helg!

  5. Den här kan jag intyga är supergod!

  6. Oj det där såg riktigt gott ut

  7. Jaha...Detta blir de nog till lunch idag tror jag,har bästatste väninnan som kommer förbi...*antecknar inköp* Tack Remsan! ;)

  8. Ja, som du skrev till mig så är bulgursallad en väldigt smidig rätt men det är ju sååå gott och går att varieras i oändlighet. Smart att ha frukter i. Det måste ju smaka ljuvligt ihop med fetaosten! :)

  9. Anonym sa...

    Vilka harliga smaker! Men jag ar inte svar, allt med feta gar hem hos mig. :)

  10. Anonym sa...

    Det där såg riktigt smarrigt ut, apelsin och avokado är också himla gott i sallad och jag håller med dig, bulgur är det godaste grynet:-)

  11. Men åh vilket mysigt kärleksprat! När jag var liten var jag tvärtom och VILLE att mina föräldrar skulle pussa på varandra. Jag var rädd att dom skulle gå isär annars. Men dom har varit tillsammans i över 35 år and still going strong! :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.