Vad går ni och trallar på?

3/17/2011

Är det fler än jag som går och gnolar på låtarna från årets mello? Fast melodierna varierar i alla fall. Även barnen har fått några av låtarna på hjärnan. Dock är det väldigt trevligt att höra något annat än Manboy, som tjatats i ett år... Särskilt eftersom Milia bara sjunger Manboy 20 gånger för att sedan avsluta med åh åh åh åh. Låter precis som Eric Saade - not.

Nu blev det så att vi åt fisk två dagar i rad. Men detta receptet är perfekt vardagsmat som ni bara måste testa om ni gillar fisk/lax. Den enkla marinaden gjorde laxen så himla god och sedan med en kall timjankräm till så blev det helt enkelt kanon. Vi tyckte det blev så gott! Till detta hade vi råstekt potatis och färsk spenat samt blandade rotfrukter (som ej hamnade på bild). Inspirationen kommer från Arla.

Snabbmarinerad enbärslax med timjankräm, 4 pers.
600 g laxfilé, skuren i 2 cm-skivor på längden
14 enbär
2 krm svartpeppar
1 1/2 tsk flingsalt
1 lime, saften

Timjankräm:
2 dl crème fraiche
2 msk färsk timjan
1 rödlök, finhackad
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Råstektpotatis
Färsk spenat

Blanda alla ingredienser till krämen och ställ kallt.
Lägg laxskivorna bredvid varandra i en form. Lägg dem i en form. Blanda citronsaft med krossade enbär, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och låt marinera ca 15 minuter, vänd laxen efter halva tiden. Stek laxen i smör 1 minut på varje sida. Servera tillsammans med timjankrämen och eventuellt med råstekt eller ugnsrostad potatis och sallad.

Jag har förresten klickat hem en helt underbar väska ifrån Fröken Fräken från Rice, så nu måste det bli lite mer vår! Den heter Biker bag - Pink heart. Den är så söt! Det var förresten från Fröken Fräken jag köpte min turkosa ugnsform. I Kalmar har jag bara hittat formar från Gerbera (min lila), men har spanat på Rice formar på resor, men inte orkat släpa på dem. Men efter lång väntan, pga av trassel med fabriken i Italien, så blev den till slut min.

11 kommentarer:

  1. Suttit och svurit på jobbet hur kass jag tycker är Saade är. Sen kom mina kollegor på mig att jag satt och visslade på Popular på eftermiddagen. Ja, de sätter sig!! Men sjunger hellre på In the Club!!:)

  2. jag som inte ens gillar popmusik (är en hårdrocksbrutta ;-) går och nynnar på "In the club" ;-)

    Laxen ser jättegod ut!

  3. Hihi, du kan ju fråga Marija hur trött hon är på en skala på att höra mig sjunga Popular....

  4. jag gnolar inte på mello-låtar, utan något ännu värre - på reklamjinglar... blir tokig!

    hoppas ni får en finfin helg, remsan! här har det snöat, buhu.

  5. Anonym sa...

    Eftersom jag bor utomlands far jag saga pass i diskussionen. Ha en trevlig helg! Laxen ser riktigt god ut, och rastekt potatis var det langesen jag at.

  6. Så himla gott det ser ut!

  7. det här lät gott :) jag har gjort arlas variant tidigare, men din tolkning lät mkt godare :)

    hoppas att du får en bra helg! :)

  8. Har inte sett ett enda avsnitt av melodifestivalen i år, så jag kan inte en enda låt... Men gnolar på lite allt möjligt annat :)

    Maten ser otroligt fräsch ut! Lax är så himla tacksam fisk som "trivs" tillsammans med många andra goda smaker. Dessutom älskar min dotter den för att den är ROSA! :)

  9. Haha, barnen älskade ju Danny och Eric Saades bidrag, men faktum är att båda barnen ofta sjunger på Sara Vargas bidrag. =) Hör jag Oh my god (heter den väl) så fastnar den ju direkt på tungan.

    Jag måste säga att du tar verkligen ursnygga matfoton! Recepten låter goda, men när man ser bilderna till också!

    Trevlig helg!

  10. ...men apropå dina snygga bilder, var har du fotat laxen? Det ser ju ut som rätt stora stenar?

  11. Underbart att höra att det inte bara är jag som går och gnolar mello-låtarna :-D
    Vanilla sky: klart man gillar den rosa laxen. Jag älskar också rosa!
    MÅ Gott: Vad snäll du är. Jag tycker själv inte att jag är så haj på att fota mat. Stenarna.. ja, de ligger utanför min altan :-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.