Gillar ni teriyakisås?

4/13/2011

Hittade det här receptet i ett nummer av Allt om Mat och föll så klart för det, eftersom allt med teriyakisås är ju så gott. Jag trodde att jag hade rödbetor hemma, vilket det skulle vara enligt receptet, men däremot hade jag ett paket blandade morötter som fick ställa upp som reserv. Vi tyckte rätten var jättegod, men jag tror att den till och med blivit snäppet bättre med rödbetor. Gillar ni inte fisk så smaksätt något annat, kyckling eller quorn, och servera tillsammans med betorna. Smakerna var så goda ihop.


Teriyakifisk med ingefärs(röd)betor, 4 pers.
600-800 g torskfilé, hoki eller sej, i 4 portionsbitar
2 krm salt
½ dl teriyakisås, hemgjord eller köpt
2-3 msk sesamfrön, vita eller svarta

500-700 g rödbetor eller blandade morötter
2 msk balsamvinäger
2 msk rapsolja
1 msk riven ingenfära
½ tsk salt

blandad sallad

Sätt ugnen på 150°. Lägg fisken i en ugnsform, salta och tillaga mitt i ugnen i 15 minuter. Pensla fisken med teriyakisåsen och strö över sesamfrön.
Använder du morötter så skala dem och dela på längden. Koka rödbetorna eller morötterna mjuka. Använder du rödbetor, så gnid skalet av dem när de är kokta under rinnande vatten och skär dem i klyftor. Blanda dem med marinaden. Kidsen fick även ris till.

12 kommentarer:

  1. Vilken toppenfin matblogg du har. Hamnade på din sida så där bara genom ett klick från en annan blogg. Har hittat massor som jag ska pröva. Har lagt in din sida som ett tips på min blogg för din blogg gillar jag verkligen. Ska ge mej in på att pröva några av dina Müsli du har samt ett långpannebröd med morötter i. Ha det så jättebra och ha en härlig vår och sommar :)

  2. Åh, jag har varit så dålig med matlagningen denna veckan. Och så kollar jag runt på massa matbloggar och det bara vattnas i munnen. Ingefära, sesamfrön, balsamvinäger, teriyakisås... Kan tänka mig att det passar finfint ihop! Får ta och skärpa till mig snart!

  3. Oh yes, låter helt hallelulja i våra öron. Rakt ner i prova-mappen åkte det!

  4. Jag älskar teriyaki! Den här rätten var helt i min smak, måste provas!

  5. ser jättegott ut, vackra färger!

  6. Du har banne mig den fiiiinaste bloggen jag vet om! Vilka recept :D Jag blir aldrig besviken när jag kikar in här hos dig!
    Och mer teriyaki åt folket ;)

  7. Helt i min smak, jättegott! Snabbt, enkelt och gott

  8. Låter underbart! Längesedan jag gjorde teriyakilax och rödbetor är ju alltid gott i alla former.

  9. Anonym sa...

    Så gott!

  10. Älskar teryaki!! En smakräddare i nöden ibland!

  11. teriyakisås är mums! (och svårt att stava rätt till!)

  12. Varje gång jag ser att någon lagar fisk, får jag dåligt samvete över att det finns ju så mkt att göra med fisk men jag gör det inte!!! SKÄMS PÅ MIG! Det där låter i allafall jättegott! Kram på dig!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.