Jag vill ha sommar, eller vår i alla fall...

4/07/2011

Idag var jag en sväng på IKEA och gick genom deras sommaravdelning. Åh... vad jag blev sugen på att göra fint i trädgården och på altanen! Jag vill att det ska vara varmt och svettigt så jag kan sitta i skuggan under ett snyggt parasoll, i en färgglad stol och sippa på något gott och svalkande i ett pastellfärgat glas. Titta på mina färgglada blommor i deras lika trevliga krukor. Ni ser det framför er, va? Den där härliga bilden IKEAs stylister har av sommaren, sedan att sommaren ibland regnar bort det får man förtränga. Jag ska i alla fall inhandla lite fina blommor till mina krukor och sätta färg på den än så länge dystra trädgården och drömma om en svettig sommar. Så får vi väl njuta av våren så länge. Här får ni lite god fisk och sparris som ger en viss vårkänsla i alla fall!


Fisk med frasigt täcke, 4 pers.
6-800 g vit fiskfilé, tex torsk eller sej (iaf minst 150 g/pers)
½ tsk salt
½ + ½ citron
50 g smör, smältes
1 vitlöksklyfta, pressad/riven
2 dl små bitar av gammalt bröd
2 dl hackad persilja
1 knippe salladslök, strimlad
tomater, dela stora i halvor
riven ost

Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform och lägg i fiskfiléerna, salta och täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen i 15 minuter.  Blanda det smälta smöret med vitlök, brödsmulor och persilja. Ta ut formen med fisken, av folien och fös ihop fisken till mitten på formen. Pressa över saften från en halv citron och fördela brödblandningen över fisken. Strö salladslöken runt fisken och lägg tomaterna ovan på. Har du stora tomater som du delat i halvor så strö lite riven ost över, cocktailtomaterna kan vara hela. Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Fisken ska vara färdig och tomaterna mjuka, de fungerar då som en sås till fisken (mina cocktailtomater ser inte så ut, men de är alldeles mjuka). Servera tillsammans med citronklyftor och grönsaker. Vi åt lättkokt (ca 1 minut) sparris med smör på samt kokt potatis.

9 kommentarer:

  1. Jag håller med till 100%! Längtar så efter vår och värme. Din fina duk ger i alla fall lite sommarkänsla och maten ser jättegod ut. Älskar sparris.

  2. Vilken härlig bild :)

  3. Längtar så efter sommaren :-), så härlig bild :-)

  4. vad jag önskar att jag hade en egen liten trädgård! och jag håller med - det hade varit fint med lite sommar nu. här i göteborg är det orkan, helt galet.

  5. Anonym sa...

    Ja, svettig sommar låter underbart! Jag hoppar nästan av lycka varje morgon nu när det är sol och typ 20 grader här, för jag vet att underbart är kort, särskilt i England... Snart blir det väl regn.

  6. Goda fiskrätter som vanligt:)
    Med stormen som vräker på utanför fönstret så kan vi inte mer än längta till sommaren, fast den brukar vara på G efter vårvindarna har svept över oss.

    Jodå, ett litet drinkrecept från lådan kanske vi kan muta damen med om det vankas nålar i utbyte:)

    Hoppas du fåren härlig helg,
    Anki o Håkan

  7. Ja, o vad sugen man blir på att ha en trädgård!!! Köpte lite sparris idag. Vår e det!!!

  8. Tack för att dela dina bästa minnen .... Jag gillar din blogg.

  9. Tack så mycket, så snällt sagt!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.