Bland bubbel och fiskar

5/09/2011

Det blir inte så lätt att sammanfatta vår helg i Malmö, men jag ska försöka, så här kommer en del av vad vi åt och drack. Vid lunch på fredagen så tog barnvakterna över, vi packade in oss i bilen tillsammans med Anna och Stoffe och styrde resen mot Malmö. Längs vägen blev det en tvärnit och en U-sväng, för de sålde svenska jordgubbar längs vägen! Så väl på hotellet, efter en snabb upp fräschning, njöt ni vi av lite rosa bubblor och jordgubbar.


Till middagen hade vi bokat bord på Johan P en fisk- och skaldjursrestaurang, i närheten av lilla torg. Och vilken middag det blev sedan... Vi ger alla fyra restaurangen ett toppenbetyg. Vi valde olika rätter, men smakade oblygsamt av varandras mat.

Före maten tog vi ett glas champagne. Jag tycker om när de har champagne på glas, för just före maten är det så gott med lite bubbel. På bordet stod det: "segraren förtjänar champagne, förloraren behöver det". Tja, någon förlorare kände jag mig inte som :-)

Till förrätt valde Kristoffer en tallrik med blandade smårätter från restaurangens delikatessavdelning. Allt var så gott. På söndagarna serverar restaurangen brunch, jag kan bara tänka mig hur den är.

Själv tog jag pepparglaserade morötter, grillad scampi och apelsinsås. Bilden får tala för sig själv, så gott!

Men bästa förrätten var den Anna och Berra valde, grillade pilgrimsmusslor med hummersås. Vilken hummersås! Den hade jag inte bara kunnat äta med sked utan snarare med slev.

Till varmrätt valde jag pocherad bleka, havskräfta och blomkålsvariant. Gillar hur kräftan dyker ned på tallriken. Även detta mycket, mycket gott.


Berra och Kristoffer kunde inte bestämma sig, så det fick bli stora skaldjursfatet, med blandade skaldjur. Det enda som kunde önskats var kanske något mer än bara sås och bröd till.
Jag tog med mig fyra ostronskal hem, har redan fyra, som jag tänkt använda som placeringskortshållare. Ja, ni förstår ju själva hur mig handväska luktade efter det...

Restaurangen säljer även chokladpraliner!

Efter middagen drack vi lite drinkar på barerna runt lilla torg som var smockfullt med folk. Det var ju så fantastiskt väder och en massa glada skåningar. Ja, en och annan överförfriskad dansk också :-) Tyvärr hade jag ingen tur med mina drinkar, en alldeles för söt mojito och en som smakade som zoo-tabletter. De andra hade dock bättre tur.


Berra drack en jättegod mjölkdrink med baileys, kahlua, någon nötlikör och hasselnötssirap, som han blev helt såld på. Och Anna och Stoffe en mycket god piña colada. Gud vad jag ångrade mig, men men...

Kvällen fick ett oväntat slut. Killar skulle ha lite nattamat, så vi tjejer gick före till hotellet. Döm om Annas förvåning när hon vaknar till och Berra håller på att klä av sig på hennes och Stoffes hotellrum! Hotellet hade korridorer som man kunde gå runt i och Berra tog helt enkelt fel rum och kom dessutom in! Tur att han inte han krypa ned, ha ha...

17 kommentarer:

  1. Men vilka fina bilder och va fina uppläggningar det var på tallrikarna. Mums med chokladbitarna :)

  2. Wow, vilken underbar helg! Visst är det härligt att åka iväg på en "vuxenweekend" allt ibland ;). Kul med alla matbilder nu vet jag en restaurang jag måste prova när vi blir Malmöbor till sommaren.

  3. Mmm...ser ut som toppenliv! Härligt!!! :)

  4. Låter som en grym helg, trista drinkar till trots! Maten på Johan P såg grym ut!

  5. Härligt !!!! oj vad det var längesen min man och jag gjorde något liknande...
    Hmmm dags o daska upp sig :)
    ha de gott !

  6. Johan P är en restaurang jag velat prova hur länge som helst och efter denna recensionen blev jag inte mindre sugen direkt ;)

  7. Underbara bilder, hörrudu! Det riktigt vattnas i munnen. :-)

  8. Va härligt allt ser ut!

  9. Vilken hyvens Malmö-weekend ni har haft! Och Berra då - vilken virrpanna han är. Kul om han hade hunnit krypa ner! Hähä!

  10. Härligt och gott! Johan P kan :-) och hihi vilket lustigt slut på kvällen ;)

  11. Vilken underbar helg och underbar middag!!! Såå mycket gott!!
    Johan P ska jag komma ihåg. Slutet händer ju bara på film....typ Ett päron till farsa...:)

  12. Låter som en underbar helg

  13. Vilken helg! Låter underbart!

  14. Gud, vad det ser gott ut - måste prova Johan P nästa gång jag är "hemma". ...och äntligen bildbevis på Berra...får jag förmoda..!? ;-)

  15. Vad mysigt, jag måste motvilligt erkänna att jag aldrig varit i Malmö, men det verkar himla mysigt så jag kanske borde ta mig dit snart :-)

  16. härligt! jag är ofta i malmö och har bott där i flera år :)

  17. Vilken härlig helg!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.