Sommar sommar sommar...

5/31/2011

  ♪   ♪♪ ...det är dans i Folkets Park.
Sommar, sommar, sommar, hjärtan skärs i trädens bark
Jag vill viska i ditt öra, just de orden du vill höra...  ♪♪  ♪

Underbara älskade värme! Solen skiner och fåglarna kvittrar. Det doftar så gott från allt som blommar när jag susar fram på cykeln mellan husen. Det känns som det inte finns några bekymmer alls. För en stund far tankarna iväg och jag är inte alls på väg till jobbet. En pytte stund innan jag är framme... Lunchen avnjöts på jobbets balkong i solen, och som ni förstår utan rosé i glaset. Även om Jake och jag drömde oss bort och låtsades att det var fredag och vi hade tagit helg. Här kommer min somriga lunch jag åt. Helt perfekt för varma dagar. Går snabbt att svänga ihop och smakar bra även om man inte är vrålhungrig när det är som varmast. Grundreceptet kommer från arla, med vissa ändringar.


Sommarkyckling, 4 pers.
600 g benfritt kycklingkött
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 ½ msk fransk senap
1 pkt sockerärtor
1 knippe rädisor, skivade
1 paket bacon, strimlat
gräslök

Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt vitlökshacket och låt steka med någon minut. Blanda ned crème fraiche, buljongtärning och senap och låt allt koka ett par minuter. Strö över sockerärtor, rädisor och bacon vid servering. Klipp över lite gräslök. Servera till kokt färskpotatis.

5 kommentarer:

  1. Låter väldigt betryggande att det inte fanns rosé i glasen:) Ser i alla fall ut som en väldigt god lunch.
    Visst är det härligt att få drömma sej bort, en liten resa eller så hade ju inte varit helt fel. Tyvärr blev det bara 25 kronor på trisslotten så det blir att jobba ett tag till:)

  2. Så underbart att susa fram på cykel, det vågar jag inte i Londontrafiken, men hemma är det så mysigt. Detta receptet kommer jag att göra himla snart, så gott det såg ut!

  3. Det låter som ett jättegott recept. Trevligt med lunch ute på jobbet, även om rosé skulle ha varit gott till. :-)

  4. Ser väldigt fräscht och gott ut och perfekt med lite bacon!

  5. Ser himla gott ut , riktigt somrigt och fräscht

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.