Sommarlovsmat

6/27/2011

Jag lovar, här är en av de snabbaste luncherna som går att svänga ihop som äts av alla (ja, om man gillar färs vill säga). Det är en enklare variant utav köttbullar med sås och går att variera en massa. Denna gång blandade jag ned rårörda lingon och lite persilja, men cocktailtomater och basilika är minst lika gott.



Bamsebiff, 4 pers.
600g nötfärs
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja

Blanda ned något enligt nedan:
- 1 ask cocktailtomater i halvor (eller 3-4 stora), hackad basilika
- rårörd lingonsylt och hackad persilja
- stekt lök

Rör ut potatismjölet i mjölken och blanda sedan med färs. Salta och peppra. Platta ut färsen till en stor biff som täcker hela botten på stekpannan och stek ca 4-5 min. Dela biffen i 4 bitar, vänd och stek ytterligare 4-5 min. Tillsätt grädden och soyan och låt småkoka någon minut.
Servera tillsammans med potatis eller pasta samt grönsaker.

7 kommentarer:

  1. Hoho, det här ska vi äta ikväll! :-) En riktig favorit här hemma. Fint komponerad bild! kram!

  2. Perfekt tips ju!

  3. Åhh, mys-mat!! Det är en favorit här hemma som Joline brukar göra själv men hon har döpt dom till "Bamske-köttbullar", å så har hon gröna oliver i! ;-)

    http://kryddburken.se/2009/01/02/jolines-bamse-kottbullar-med-oliver-i-tomatsas/

    Vilka otroligt härliga recept och bilder och gud vet allt du lagt ut på sistone, jag har sällan tid att sitta å surfa runt så mycket hos mina favoriter, men ikväll så! ;) Stor kram och ha en underbar sommar!

  4. Mmm... låter så gott! Det måste provlagas i mitt kök också! :)
    kram
    Lana

  5. Ojoj vad mycket gott du har lagat och vilka fina bilder du bjuder på.
    Nu blev jag ju jätte hungrig..

  6. Miljonerbiff kallade alltid Ankis mormor denna rätten, mycket poppis hos barnbarnet! Så fint med mjölken i flaskan, tjusiga detaljer du får till.

  7. Vad kul att så många kände till konceptet bamsebiff, jag hade aldrig sett det förut. Men det ser ju ut att gå raskt undan och av kommentarerna att döma verkar det ju himla gott också! :-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.