Familjen taikon på äventyr!

7/11/2011

Idag har hela familjen varit och shoppat heeela dagen. Ja, det tar en hel dag när alla ska shoppa, bara Berra som blev utan bag. Bästa inköpen: jag hittade en klänning till bröllopet på lördag, Lowe köpte en Eric Saade hatt (nu har den inte suttit på Erics huvud, men en likadan) och Milia var mest nöjd över sin nya gräsklippare. Hela köpcentret hörde att hon fått en gräsklippare, så som ni förstår kommer den bo i trädgården. Jo, hon var även jättenöjd med ett par adidassneakers/sandaler, som hon vägrade ta av sig för hon "va kär i dom". Vi lyckade dock få henne att byta ut den ena vänsterskon till ett helt par...
Hittade dagens recept på denna gratäng hos Fru Matglad. Nu hade jag inte exakt allt hemma som skulle vara i, så jag gjorde vissa ändringar, men bara lite. Mycket gott var det och jag tycker precis som Ylva att en god sallad räcker till.

Fläskfilé- och auberginegratäng, 4 pers.
600 g fläskfilé, skurna i 1-2 cm tjocka skivor
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm paprikapulver
1 aubergine, skivad
200 g champinjoner (jag tog färsk, men på burk var det i originalreceptet)
1 paprika, strimlad
1 gul lök, skivad
150 g Philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
3 vitlöksklyftor, pressade
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°. Bryn fläskfilén någon minut på varje sida och krydda. Lägg hälften av aubergineskivorna i en ugnsform och lägg köttet över. Strö över svamp-, paprika- och lökskivorna. Täck med resten av aubergineskivorna. Vispa ihop philadelphiaost, crème fraiche, grädde och vitlök i en bunke, häll över allt i formen. Strö över ost och ställ in i ugnen i ca 20 min. Servera tillsammans med en god sallad.

3 kommentarer:

  1. fint att nästan hela familjen hittade någonting att vara riktigt nöjda med efter shoppingdagen! ville inte berra ha någon ny gräsklippare eller en eric saade-hatt? konstigt...

  2. Kul med familjeshopping! Och gratängen låter riktigt god, men så är jag ju svag för både aubergine och fläskfilé... :)

  3. Härligt med lite shopping och gratängen låter riktigt god

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.