Kvalitetstid

7/08/2011

Jag har ju inte gått på semester ännu, vilket känns lite surt idag när resten av familjen börjar sin sommarledighet. Men jag försöker njuta så mycket jag kan i alla fall. Igår var vi hembjudna till Askelinarna på pool- och grillparty. Vilket självklart innefattar vattenkrig och annat plaskande.

Fegis Berra gömde sig bakom stenen för att försöka komma undan. Men barnlaget var stentuffa, spelade ingen roll att han inte hade badkläder på sig.

Två svettiga, förlåt mycket heta, mammor. Anna och jag ägnade oss mest åt poolhäng. Vi är på något vis lite bättre på det, än vattenbus.

Medan vi mös i solen (ja, i vattnet också för en del av oss...) så plockade värdparet fram lite ostar och marmelad som de köpt i saluhallen. En god parmesanost och en krämig ädelost fick sällskap av päronmarmelad smaksatt med saffran och chili samt en jordgubbsmarmelad med smak av mörk choklad och chili. Även om båda var goda, så var nog päronmarmeladen strået vassare.

De hade även köpt rotfruktschips i saluhallen. Det tycker jag är väldigt gott, men de får gärna vara lite saltare än vanliga chips. Och körsbär från deras egen trädgård. Vi har bara körsbärsträd som hänger in i vårträdgård, fast de bären plockar vi glatt ändå.


Anna hade som vanligt dukat fint. Jag är avis på de som med enkla medel gör fina bordsdekorationer. Till förrätt bjöd Stoffe på råbiff med olika tillbehör. Det var första gången vi åt råbiff. Vilket faktiskt var mycket gott tillsammans med inlagda rödbetor, gurka och kapris. Biffen krävde även mycket salt och peppar tyckte jag och så tog jag worcestershiresås till. Berra skulle så klart ha tabasco till ;-)

Middagen bestod av blandat grillat. Till detta serverades en potatissallad med kronärtskockshjärtan, salladslök, delikatesskapris och rädisor. Dressingen var som en tunnare aioli, mycket mycket god. Kolla in de snygga rädisorna. När Anna hade hemkunskap i skolan fick de lära sig att göra så här fina dekorationer. Tror inte min hemkunskapslärare ens skulle kommit på tanken...

Vi fick även en sallad med lättkokt grön sparris och stekt halloumi. Ni känner ju mig :-) I love halloumi, ja sparris med för den delen.

Fläskkarrén som grillades hade marinerats av dem i saluhallen och var väldigt god. Men köpa färdigmarinerat och färdigpaketerat kött i butik har jag annars inga positiva erfarenheter av. Men detta köttet var kryddat och inte bara saltat, om ni fattar vad jag menar. Det serverades även flera olika sorters sås, men guacamole bara älskar jag.

Anna och Stoffe har precis som vi smultron som marktäckare i rabatten, men skillnaden är att deras är jättestora. De är inte mindre goda för det, så Milia tyckte hon kommit till smultronhimlen. Att kunna äta en hel skål smultron och inte bara ett par stycken i taget!

Vi sparade några till desserten. En god vaniljglass med en massa färska bär - det är sommar det.

Tack kompisar för en trevlig date!

9 kommentarer:

  1. Vilken fest, vilket poolparty!!! Skulle ge vad som helst för en trädgård nu!!

  2. vilken härlig kväll ni verkar ha haft! ser helt toppen ut! och JA, visst skulle det sitta fint med semester nu? men men, det blir väl en sommar nästa år igen...

    tack för jobbgratulationer, det känns väldigt bra! speciellt heltidsjobbet till hösten :)

  3. Det där ser ut som en kväll i min smak! :=) Även om Calle bestämt hävdar att jag är en badkruka i vissa avseenden (jag förstår inte alls vad han talar om).

    Hoppas att ni får en finfin helg tillsammans!

  4. Vilken härlig kväll! Verkligen snygga dekorationer och rädisor! Vår hemkunskapslärare hade heller inte kommit på tanken med sådana snitsigheter, det var nog jobbigt nog för henne att få alla att baka och inte ha degkrig t ex... :)

  5. Anonym sa...

    Vilken fab middag! Låter som en toppenkväll! Just nu sitter jag och myser på terrassen med amarone iförd min nya långklänning (stekhett reafynd!) och läser bloggar medan Olof grillar lamm. Man skulle kunna ha det sämre. Jag älskar att ha semester! Känner att jag är väldigt bra på det. Kramar från Helena!

  6. Urtjusig mat! Jag har fortfarande inte lyckat ta mig ut till havet för att bada i år och när jag ser din pool blir jag hur sugen som helst på att BADA! Jag får nog trotsa småmolnen idag och cykla till havet ändå. ;)

  7. Men ååh, jag har bara en liten fråga: vart var jag..?

  8. Smultronhimlen var ett ord helt i min smak.
    :-)

  9. Vilken fantastisk kväll! Både poolhäng och massor av gott att äta. Päronmarmeladen låter jättegod!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.