Latmans mat

7/10/2011

Jag vet att många gått på semester nu. Och många får slita ett tag till, precis som jag. Jag är inte alls avundsjuk eller bitter. Självklart tycker jag det är jätteroligt att vara på jobbet när resten av familjen är ledig. Vill inte alls vara på stranden eller slappa i trädgården. Tycker inte det är det minsta mysigt att sitta på altanen de ljumma kvällarna eller när regnet smattrar mot taket. Och varför ska man dricka rosé i tid och o tid. Yeah, sure...
Oavsett om man är ledig eller inte så är en sak säker, spisen kan inte räkna med något större sällskap. Maten ska gå snabbt att svänga ihop. Denna laxlåda går att variera, byt ostsort, grönsaker eller byt ut laxen mot bacon eller skinka. Hur enkelt som helst och gott så klart!


Laxlåda, 4 pers.
200 g rökt lax i mindre bitar eller skivor
600 g lättkokta grönsaker eller frysta
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl riven ost, gärna Västerbotten

Sätt ugnen på 200°. Smörj en form med smör. Lägg i laxen och grönsakerna. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Smaksätt med lite vitpeppar. Slå äggvispet över allt i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera tillsammans med sallad.

8 kommentarer:

  1. Tack för det receptet. Jag är så less på att laga mat nu. Det räcker med att komma ifatt sig i tvättstugan mellan rensningarna i ogräslandet, potträningen, disk- och städningen och plockningen av leksaker i hela huset och trädgården och de korta stunderna man faktiskt får dricka kaffe ostört i solen... :)

  2. Anonym sa...

    Du menar att jag inte behöver sitta i timmar och skölja mina tänder efter intag av denna laxlåda? :) /Malin Alf

  3. Precis Malin. Det här är ingen av landstingets fullådor :-D

  4. Ser jättemumsigt ut!

  5. kanonbra LCHF recept:)
    http://konditoriet.blogspot.com/

  6. Helt perfekt ju! Och jag förstår dig, segt att jobba när andra är lediga. Jag har bara en vecka i sommar, men längtar så, och imorse var det riktigt tufft att komma ur sängen!

  7. Låter så gott och så enkelt! Ska absolut laga den!
    kram
    Lana

  8. Ååå, vad gott! Jag tycker också att fiskpudding är jättegott.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.