Rosa glasstårta med daim

7/28/2011

Lowe for som ni kanske minns iväg med farmor till den stora huvudstaden och lämnade sina stackars föräldrar hemma. Hua... Det är extra pirrigt när de är iväg själva. Ja ja, helt själv var han ju inte i Stockholm. Men klart en mamma oroar sig. Tänk om han inte kan sova... Eller blir jätteledsen... Inte vågar säga till när han blir hungrig... Värst av allt, saknar sin mamma så mycket så det gör ont... Yeah right. Han är sex år och hur cool som helst. Hade så klart bara roligt. Vilket jag är glad för. Hem kommer den lille skrutten dessutom med 3 kg daim! Han har sådan tur. Dessvärre visar det sig när han ska bjuda lillasyster och själv smaka på vinsten - att ingen av dem gillar daim! Så för att inte Berra och jag ska smäcka i oss alltihop, så tog vi lite och gjorde en glasstårta med daim i. Och den gick ned utan problem ;-) Jag gjorde bara en liten i min minsta springform (24 cm i diameter), men det går bra att utöka receptet till en större form.


Daimglasstårta med kakbotten, 8 pers.
Botten:
85 g smör
50 g valnötter, hackade
1 ½ dl vetemjöl
½ msk florsocker

Fyllning:
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim, hackade
2 dl hallon, mosade

Garnering:
hallon eller jordgubbar

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda i 15-20 minuter tills den är ljust gyllenbrun. Låt svalna helt.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Vispa grädden i en annan bunke. Blanda sedan ihop grädden med äggblandningen så det blir en luftig kräm. Vänd ned hackad daim och mosade hallon. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen. Ställ i frysen i 3-5 timmar. Garnera med hallon eller jordgubbar.
Jag hade tänkt ha hallon ovan på men en liten tjej hemma hos oss är tokig i hallon och åt helt enkelt upp dem. Så därför fick glasstårtan toppas med jordgubbar.

Detta får bli mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker där temat för juli månad är rosa.

17 kommentarer:

  1. Nejnej...nu får jag snart ångest,ge mig inte mer godsaker att vilja göra...blir tokig och byxorna för små juh :)

    KRAM

  2. Är ju så gott med daim i glass. Undrar hur många kronor jag lagt på alla chokladhjul på Liseberg. Vinner ALDRIG något!!!

  3. Oj Oj Oj, den där såg ljuvligt god ut!!

  4. Ser väldigt god och somrig ut!

  5. Ser så gott ut! Har du komponerat receptet själv? Du är så duktig! :)
    kram
    Lana

  6. Åh, vad fin din blev!!

  7. Den ser alldeles ljuvlig ut! Men hallå, gillar inte daim? What's not to like?! :=)

    Men du, jag ville bara berätta att jag provade dina rödbetsbiffar igår! De var ALLDELES UNDERBARA! TACK för receptet!

  8. Anonym sa...

    gaah, 3 kilo daim! jag skulle lätt kunna sätta i mig alltihop!

  9. Daim har alltid varit mitt favoritchoklad, och mina foraldrar ar lika tokiga i det. Finns det nagot godare an daimglass (med daim - inte knack)?!

    Och tartan ser alldeles underbar ut!!

  10. Hej! Jag har just lagt upp sidan Receptplatsen.se och letar lite matintresserade personer att hjälpa fylla på med recept osv. Länkar gärna till din blogg från sidan eller lägger till en artikel om du vill skriva en. Skapar du en profil på sidan kan du även länka till din egen matblogg (den här bloggen dvs) i profilen och automatiskt visa dina inlägg på webbsidan.

    Receptplatsen.se kommer även ha en iPhone och Android app för att organisera sina recept, kokböcker och matsedlar.

    Mvh,
    LeChef

  11. Åh, så underbart vackert det är med jordgubbar. Och en drink enlig nedan kan jag också tänka mig. Sådan tur att jag har gubbar i kylen! :)

  12. Å så gott det ser ut!!

    Lika sugen blir jag på din jordgubbsdrink som du visar i förra inlägget. Passar perfekt en sommarvarm fredagsafton som denna!

  13. Men å så fint och gott det ser ut, briiing some 4 me!!

  14. 3 kg daim vann jag förra sommaren, himla gott och tårtan ser supergod ut,

  15. vilken härlig tårta! Hälsningar Tant Gul (tidigare Inspiration)

  16. tårtan ser verkligen jättegod ut, så snygg färg på den!

    jag kan faktiskt förstå lowe och milia för jag är inte heller så förtjust i daim när den bara är daim, i glass och kakor däremot är det väldigt gott ;)

    men du, införskaffa dig ett par plankor vetja! det är ju så gott med både vanlig plankstek och laxplanka, och så blir folk jätteimponerade fast det är hur enkelt som helst att fixa.

  17. Sofie, jag säger också att jag aldrig vinner. Men så var vi på MC-semester... Försök få med dig 3 kg Paradis/Alladin hem på en hoj...
    Lana, jag tänkte som så att kan man göra glass av köpt vaniljvisp så borde man kunna göra det av hemgjord.
    Pernilla, plankjakt får det bli för vem vill inte impa på gästerna ;-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.