Sorry...

7/24/2011

Jag vet att min stackars blogg har försummats lite senaste tiden. Så pass att jag har fått förfrågan om jag börjar tröttna på att blogga. Oh nej! Men ett viss uppdämt socialt behov gav sig till känna när semestern kom. Men ätit har vi ju så klart gjort. Vad tror ni om mig egentligen... Oavsett hur vädret är så har det grillats en hel del under semestern bara för att det är så gott. Vad man ska grilla är kanske inte så svårt att bestämma, men det som ska serveras till brukar vara värre. Här är två goda tips.

Köpte färska bondbönor, vilket är en rätt ny erfarenhet för mig. Men så sprang jag rakt på en hög med färska bondbönor i affären och blev tvungen att köpa hem ett par. Man får ta ut bönorna ur den stora skidan och koka dem 1-2 minuter, spola i kallt vatten för att kunna skala av den tunna hinnan runt varje böna.
Blandade sedan bönorna med jordgubbar, salladslök och en mild krämig blåmögelost. Gjorde dressing på lika delar olivolja och vitvinsvinäger, finhackad citronmeliss, salt och svartpeppar.

Testade även en squashgratäng jag hittade hos Ylva (vet att många säger zucchini, men för mig har det alltid varit squash). Jag brukar göra en annan variant till grillat där inspirationen kommer från min pappa. Squash är ju annars hiskeligt gott att lägga direkt på grillen.

Squahgratäng a la Ylva, 4 pers.
1 squash, tunt skivad och delad i kortare bitar
1 rödlök, skivad
3 tomater, skivade
3 dl riven ost
3 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 225°. Skiva squash med en osthyvel eller mandolin. Skär dem sedan i mindre bitar. Varva squashbitarna med rödlök, tomater och riven ost i en ugnsform. Krydda med salt och grovmalen svart peppar mellan lagerna. Slå över grädden och sätt in i ugnen i 15 min.

9 kommentarer:

  1. Oh ser gottit ut! Bönor borde man ta vara på mer,kikärtor är jag duktig på men annars krävs de nog att ta sig i kragen lite,bönor är ju förbannat gott! :)

  2. Bondbönor är så goda och salladen ser så färggrann och fräsch ut!

  3. Vilken jättefräsch sallad!

  4. Vi har också grillat massor, trots att vädret inte varit det bäst. Det hör liksom till att grilla tycker jag. :-)

  5. Vilka bra tips! Och jag tror de flesta har svårt att hinna med bloggandet lika mycket under sommaren som resten av året, så du är inte ensam! :)

  6. Så gott och semester måste man faktiskt ha, även från bloggandet :-)

  7. Så himla gott det ser ut! Och vilken god sallad :-)

    / Jenny

    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

  8. Nämen, du ska ju njuta i fulla drag av ledighet, slappa dagar och dina nära. (Hm, jag trodde i och för sig vi tillhörde det sistnämnda, men okej om du inte har så mycket tid över för oss.)
    Semesterkramar från Stockholm

    Ps. Du kanske vet någon som vill vara med i utlottningen av två biljetter till DN-Galan som går av stapeln i Stockholm på fredag?

  9. Tack för tipsen om grilltilbehör. Alltid kul att prova något nytt!

    Jag tycker du gör rätt i att va lite mer social och blogga mindre. Semester är ju ändå semester! :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.