Återigen vardag

8/28/2011

Allt gott har ett slut, så även vår semester. Nu väntar jobb och dagis igen. Sista middagen på hotellet bjöds det på tapasbuffé. Kanske inte de rätter man vanligtvis stöter på om man beställer tapas här hemma, men väldigt gott. Och så en liten skvätt spanskt rödvin till det satt som en fin avslutning på vår tripp.

Det fanns något som liknade minipajer, tortilla med både potatis och en med grönsaker, musslor toppade med aioli, gambas, olika korvar, marinerad aubergine och kronärtskockshjärtan, sallad med med räkor, musslor och bläckfisk, carpaccio på tonfisk och även en slags vegetarisk variant. Mängder med olika oliver och ostar.


Blev mycket prat vid middagen vilken mat vi saknat mest. Mamma och pappa åt sill och potatis när de kom hem. Syrrans svärmor drömde om fläsk och löksås. Kesonörden i mig har så klart saknat detta till frukost. Milia har längtat efter riktigt smör. På många resor har jag saknat riktigt gott kaffe. Jag är en riktig kaffesnobb, får jag inget gott kaffe kan det nästan lika gärna vara. Men spanjorerna bjuder på gott kaffe. Lite konstiga namn på kaffe har vi stött på. Roligast var när Berra testade café carajillo ;-)

Har ätit så fantastiskt mycket goda skaldjur. Här är färska musslor kokta i en ljuvlig tomatsås. Så enkelt och så himelsk gott.

Jag tycker om enkelheten i mycket av maten från länderna kring Medelhavet. Med deras fina råvaror så behövs maten inte krånglas till. Här åt jag tumbet med fläskkött. Har samma ingredienser som ratatouille och påminner därför om det i smaken. En form fylld med augergine, squash, paprika och potatis toppad med tomatsås. Me gusta!


Har ätit helstekt gris, eller kulting kanske man ska säga, som tog pulled pork till en ny dimension. Kocken delade den med en assiett så mört var köttet! (Lite taskigt ljus då han hade några röda värmelampor över).

Så nu blir det återigen vardag efter att ha haft två veckors kvalitetstid med familjen med massor av god mat, vinsippande, drinksmakande, stekande sol, svalkande bad och väldigt många skratt.



Tack bästa lillasyster för att du såg till att hela tjocka släkten flög till Mallis. Puss på dig! Tack till bästa storebror som alltid bidrar med de bästa bilderna :-)

5 kommentarer:

  1. Mmm, mycket gott! Assiett att skära köttet med var verkligen orginellt. :)

    Smidigt att köpa vin i livsmedelsaffären, men jag gillar att de flesta på systembolaget är så kunniga på vin och bäst på att rekommendera.

  2. All god things must come to an end:(

    Kaviar! Det är oftast det vi saknar mest, men egentligen är det nog det dör rökta och salta som man saknar...
    Vilket hotell har ni bott på, vi börjar bli lite sugna på att ta en tur till Mallis.

  3. slut på det roliga alltså :( men ni kommer åtminstone ha två minnesvärda veckor att se tillbaka på när vinden blåser runt knuten i vinter! (vad inte alls upplyftande det kändes...) all mat ni ätit ser jättegod ut!

    fanns det inga goda maträtts-chips på mallis som du kan dela med dig av? i prag hade de ostbågar med ost- & skinksmak, men det äckligaste jag ätit är nog räkcocktail-chips i england. huuu. nästa år ska jag skicka in ett bidrag med smaken lättsaltade och vinna hela mysmatchen ;)

  4. Vilken härlig resa! Så mycket god mat och härligt sällskap! Fantastiskt att göra en sådan resa med sin familj. Konstigt att man kan hinna sakna viss mat på så kort tid. Borta bra men hemma bäst!:) Välkommen till vardagen!

  5. Vilken underbar semester ni verkar ha haft. God mat, gott i glasen och gott sällskap är en vinnande kombination!
    Kom själv hem från cypern för en vecka sedan, där kaffet också tidigare varit ett problem. Detta löstes finfint med hederligt zoegas skånerost i resväskan - en riktig livräddare :)
    Välkommen hem!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.