Bröllop på Mallorca

8/19/2011

Igår var vi 20 släktingar som samlades vid Medelhavets kant i byn Alcanada för att vara med på min lillasysters bröllop. Behöver jag ens säga att det var sagolikt vackert. Många glädjetårar fälldes där vi stod i skuggan denna soliga dag. De var så fina i rött och vitt, Hanna och Robert och deras barn. Här är det vackra brudparet.


Efter vigseln tog hela sällskapet en promenad upp på en höjd där vi njöt av fantastiskt god mat och likaså underbart gott vin. Till cavan vi skålade med fick vi lite tapas.


Baconlindade dadlar (supergott om ni inte testat detta redan) och crostini med någon paté på som jag inte förstod vad den var gjord på. Min spanska är tyvärr så bristfällig och servitrisens engelska likaså ;-)


Förrätten bestod av serranoskinka och sparris som var toppad med ost och vinägrett. Så gott. Vinet som serverades till varje rätt passade perfekt till maten. Det lite skillnad mot de vinerna vi får dricka obegränsat till våra hotellbufféer. Det enda som var detsamma var den obegränsade mängden.

Till huvudrätt fick vi en mör och fin entrecote serverad tillsammans med stekta grönsaker, grymt god hemgjord bearnaisesås och en lika fantastiskt god potatiskaka. Efter att nästa uteslutande levt på hotellets bufféer i flera dagar, så var vi i en gastronomisk himmel! 

Som om nu inte detta vore nog... Så till dessert kom en tallrik in fylld med olika desserter. Sorbet så ljuvligt fruktiga och lena. Plus crema catalana, tiramisu och ytterligare någon dessert som jag inte uppfattade namnet på.

Till detta kom det in ännu mer cava, men nu en annan sort. Mätta och glada åkte vi sedan hem i den ljumna natten. Ja, vi har ca 22-25 grader här på kvällarna. Helt underbart! Längtar inte hem alls.


Tack Hanna och Robban för att vi fick vara med och dela denna dag med er!

13 kommentarer:

  1. Så fint!

  2. OJ vad härligt!
    Vackert brudpar. Cava är så gott när sommarvärmen slår till :) men här är det ingen värme. regn o regn och åter regn.. usch, men som dom säger efter regn kommer solsken :)

    KRam

  3. Vilket jättefint bröllop! Maten såg supergod ut, och jag älskar crema catalana! Och vad fin din syster var i sin klänning! Jag förstår att du inte vill åka hem... men du får inte vara borta för länge, för det är mycket roligare att göra radio tillsammans! :-)

  4. Fint brudpar, och vilken mat!

    Baconlindade dadlar beställer jag varje gång vi är ute och käkar tapas, kan bara inte låta bli.
    Det här kanske låter skumt, men det är ven om gott att baconlinda blåmusslor och lägga på grillen!

  5. Gud, så underbart!!! Vilken miljö och vilken mat!!

  6. Lyckönskningar till brudparet!

    Maten såg supergod ut, för att inte tala om desserttallriken... Jag tycker det är genialiskt att servera fler sorters mindre desserter på en och samma gång! Sockerråtta, jag..?

  7. Så härliga bilder, sol, kärlek och god mat och dryck. Vad mer kan man önska sej?
    Hoppas ni har det riktigt bra därnere, avis är vi inte alls...

  8. Javisst va det ett underbart bröllop. Vackert, fint, god mat och trevligt sällskap. Tack för att du tog dig tid att fixa mitt hår. Fortsätt och njut och ha det bra i solen och bland alla buffer och dricka. Kram

  9. Nä, fy fabian vad fint! Och vilket underbart brudpar! Grattis till Remsan-systern med man! Låter som att ni har det finfint där nere, njut nu när ni kan - här i Sverige är det k-a-l-l-t...

  10. Vad fint det ser ut och vilken god mat ni blev bjudna på! Hoppas ni får en fortsatt skön semester!

  11. vilket fint brudpar!

    och maten sen då. ser verkligen gott ut! baconlindade dadlar bjöd en kompis på på midsommarafton och det var ju hur gott som helst, det tänker jag absolut äta igen! och vem kan motstå en desserttallrik med fyra olika desserter på?!

    fortsätt att ha det gott i värmen!

  12. så härligt, vilket fin brudpar och så mycket gott ni åt

  13. Vilket underbart bröllop och stiligt brudpar! Förstår att du inte längtar hem, det hade inte jag heller gjort. :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.