Ett måste till mina hamburgare

8/16/2011

När man äter på olika restauranger som serverar grillat får man ofta coleslaw vid sidan om. Och det är ju ett så fantastiskt gott tillbehör. Jag tycker också att det är supergott att ha det till hamburgare. Men de ska vara hemgjorda, bröden kan jag fuska med, men burgarna är bäst om man gör dem själv. Och det är ju bara färs som ska plattas ut lite, kan till och med barnen göra om man är lat själv. Fast jag skulle vilja ha en hamburgerpress bara för att det är lite coolt. Jag tycker om att bara krydda med salt och peppar samt någon rökig BBQ-sås eller chilisås. Massor med coleslaw till och så lite andra grönisar.
Har ni något måste-tillbehör? Eller äter ni inte hamburgare rent av?

Coleslaw, 4 pers.
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk fransk senap
1 krm salt
1/4 krm vitpeppar
200 g tunt hyvlad vitkål (använd osthyvel)
200 g grovt rivna morötter

Blanda crème fraiche med kryddorna och vänd ned grönsakerna. Klitteriklart!

19 kommentarer:

  1. Just nu blir det hamburgare utan bröd:) Men hemburgare är verkligen så mycket godare än köpeburgare, det slår på hästlängder! Brödet blir alltid ett av den grövre sorten.
    Anki måste alltid ha majonnäs, inlagd gurka, ketchup och tomater.
    Håkan har alltid rå lök, rökig bbq-sås och majonnäs på sin.
    Coleslaw gör vi lite då och då, perfekt tillbehör till grillat.

  2. Jo, självklart äter vi hamburgare. Coleslaw är ju jättegott till, gjorde en italiensk variant en gång...med parmesanost i, jättegott!

  3. Gärna coleslaw!! Såå gott ju!! Men gör det sällan själv. Gott att ha lite fänkålsfrön i.
    Kan rekommendera en hamburgerpress. Gör det lite roligare:O)

  4. Det kan (nästan) aldrig fel med en burgare! Coleslaw, ja tack! Och en saltgurka (skuren på längden) till så är jag nöjd.

  5. Hemmagjorda hamburgare är en självklarhet! Jag äger ingen press heller. Än... Jag gör också gärna coleslaw till, man jag har för mig att jag brukar ha i lite majjo...
    Här blev det snabbmat idag; stekt ägg, bacon, några köttbullar eftersom det låg 400 gr färs i charken och ville bli köpt och några uppstekta potatisar från i går. Gissa om mina grabbar åt nöjt?! Trevlig kväll! Kram Lena

  6. Aldrig knastriga köpeburgare eller köpta hamburgerbröd längre. Men gärna hemburgare med hembakat bröd eller pita, tortilla eller baguette, ja vad som helst but köpta hamburgerbröd :-)Jag gillar tomat och inlagd gurka till mina burgare!

  7. Här blir det också hemmagjorda burgare om vi ska äta hela familjen :-) Ett måste för oss alla är OST. I någon form...

  8. Jag håller helt med dig! Här äter vi gärna hemmagjorda hamburgare, brukar vara en bra fredagsmat!

  9. Marielle sa...

    Coleslaw är ju jättegott! Vi hittade ett recept som liknar ditt men med lite (0,75 dl) majonnäs, två teskedar muscavado- eller rörsocker och ett par teskedar mild vit vinäger. Mumma, precis som på restaurang ;-)

  10. Har inte gjort egen coleslaw, det måste jag allt ta och testa

  11. Colesalw är det bästa som finns! Rivet äpple i är också en hit! Kolla gärna in på min matblogg:

    http://oliveochhummer.blogspot.com/

  12. Klart man äter burgare! Ost är ett måste för mig och gärna tomat.

  13. Glömde ju säga att jag också älskar coleslaw, men tyvärr kan jag inte äta vitkål, så jag gör min med rotselleri istället, lika gott faktiskt och det är jag tacksam för! Om vi äter ribs vill jag också ha slaw till, såå gott!

  14. sv: tack för tipset ! :)

  15. Hemmagjorda hamburgare är ett måste för mig, äter inte ens hamburgare på snabbmatstället... :)

    Min absoluta favorit till hamburgaren är en dressing som smaksätts med bland annat mörk rom och sambal oelek, den är så jättegod!

  16. Nu var det ett tag sedan sist, men inlagd gurka är ett måste för min del! Och Callens dijonmajonnäs, den är löööjligt god. Ska leta upp receptet!

  17. Coleslaw är jättegott till =) Kika gärna in till min matblogg och tävla i min 1 års tävling =)

  18. Jag är kanske lite konstig men jag har gärna mos till mina hamburgare. Hemgjort potatismos alltså. Det är nog sedan skoltiden på lågstadiet. Allt bara trillade ut hela tiden så jag stoppade i en klick mos så höll det grejerna på plats. Då funkade det med ärtor, majs och paprika med (en sån där fryst salladsblandning) och rivna morötter. Gott :)

  19. Jag pressar mina hamburgare när jag steker dom. Nötfärs med lite potatismjöl och vatten samt salt och peppar blandas och formas till ganska tunna burgare. Sen smälter jag smör i stekpannan och när det är riktigt varm lägger jag i en burgare och ställer på en kastrull med min gjutjärnsmortel i. När ena sidan är klar (går väldigt fort) är det bara att vända och steka på andra sidan, med eller utan press, de brukar vara ganska platta vid det laget. Kanske ett lite omständigt sätt att steka på men jag gillar när hamburgarna är tunna!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.