Kärlek mellan två bröd

8/08/2011

Blir nästan alltid att mina laxburgare får asiatiska smaker, vilket kanske inte är så konstigt eftersom vi har en förkärlek till dessa kryddor som ni vet... Men så snubblade jag över detta recept från coop som lät så gott. Vilket vi också tyckte att det var. Mycket gott till och med! Denna dagen hade vi tre barn vid bordet och bara ett av barnen åt olivmajonäsen, dock vid sidan om. Vi vuxna tyckte den passade jättebra till laxburgarna. Lättlagad och fräsch snabbmat, bättre kan det knappt bli :-)


Laxburgare med olivmajonäs, 4 st.
600 g laxfilé
3 hackade salladslökar
1 ½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1½  msk dijonsenap
1 ½ msk hackad bladpersilja
1 ägg

Olivmajonnäs:
250 g kalamataoliver, urkärnade och hackade
2 msk hackad persilja
2 msk hackad kapris
1 skivad salladslök
½ dl majonäs
½ citron, pressad saft

Tillbehör:
4 grova bröd (behöver inte vara hamburgerbröd)
sallad
avokado
tomat
rödlök


Skär laxen i bitar och hacka sedan så smått som möjligt. Blanda med övriga ingredienser och forma till fyra burgare. Stek dem i lite olja.
Blanda oliver, persilja, kapris, knipplök och majonnäs till olivmajonnäsen och smaka av med pressad citron. Servera laxburgarna i bröd tillsammans med olivmajonäsen, sallad, skivad tomat och avokado.

11 kommentarer:

  1. Oj, det där såg riktigt gott ut.

  2. Men guuuud så gott det såg ut! Och avokado på hamburgaren! Mums! Jag brukar alltid misslyckas med fiskburgare, mina blir alltid torra... Får ge det en chans till. Jag sparar det här receptet! :-)

  3. Så himla fin bild, den andas verkligen sommar och sommarfräsch mat!

    Såsen låter som något vi måste prova på inom det närmaste, låter gott även utan thaismak:)

  4. mums! det där såg verkligen hur gott som helst ut, säger som mårtenssonarna: vilken härlig bild! tur att jag nyss har ätit annars skulle jag nog dreggla ner tangentbordet...

    ja, det där med att saker nollar ut varandra är verkligen inte dumt ;) visste du förresten att om man delar en kaka på mitten så ramlar kalorierna ut? det är också bra att komma ihåg!

  5. Vilken jätteburgare! Eller är det tallriken som är liten? :) Olivmajonnäs - två så goda saker i fusion kan väl knappast blir fel?

    Pernilla, fasen att jag inte hört talas om det kak-knepet?! Min dag är räddad!

  6. Olivmajonnäs låter minst sagt spännande! Bokmärker direkt, såklart :=)

  7. Vilken jätteflådig hamburgare! Respect!

  8. Låter supergott, men olivmajon får jag nog äta själv då Christopher inte är vuxen nog att äta oliver, å andra sidan är jag inte vuxen nog att dricka kaffe så det jämnar ju ut sig. :)

  9. Vilken härlig bild Remsan, åh härlig burgarn ser ut också för den delen! Hade jag gärna satt tänderna i :-) Kram Gourmetmorsan

  10. Härligt med färgglad burgare!

  11. Håller med alla om att det här ser riktigt, riktigt gott ut. Måste provas!!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.