Sista sommarkvällen?

8/29/2011

Idag började jag "jobba" igen efter sex veckors ledigt, men slutet på min semester och starten på min arbetsvecka innebar inte jobb. Jag och några kollegor for igår till Öland för att övernatta på mysiga Stora Frögården på Öland inför vår utvecklingsdag vi haft där idag med jobbet. Vi packade med oss lite plockmat, ett par flaskor vin och fick en fantastiskt mysig kväll. Vi satt i solen med utsikt över havet och pratade ikapp oss efter att inte ha setts på väldigt länge. Jag som inte hunnit tröttna på spanska charkuterier hade så klart med mig det, både lufttorkad skinka och nötkött samt lite god korv. Men som ni ser fanns det även en massa annat gott.

Det blev en riktigt ljummen och skön kväll där vi satt i solen med utsikt över sundet. Senare på kvällen fick vi låna lite filtar, för in ville vi inte flytta. Inte förrän regnet kom men då var klockan ändå övermidnatt och vi skulle upp idag och vara pigga nog att lyssna lite på chefen.
Nere till vänster syns Karins pumptermos, som hon till vår förvåning inte fyllt med kaffe utan cosmopolitan! Ni får inte receptet för att fylla en pumptermos, men på en drink.

Cosmopolitan, 1 drink
6 cl tranbärsjuice
4 cl vodka (ev citronvodka)
2 cl cointreau
1 cl färskpressad lime (alt citron)

Se till att alla vätskorna är välkylda eller blanda dem i en shaker med is och sila upp i ett glas. Garnera gärna med en lime/citronskiva.


Som ni ser var jag ändå hyfsat pigg idag eller rättare sagt se vad man kan göra med lite foundation :-) Ni ska veta att jag dessutom drog nitlotten och fick sova på golvet, eftersom jag gottat mig i 2 veckor på Mallis.
Innan lunchen fick vi knäckebröd från Solmarka (ett av mina favoriter) med en god olivröra till att bre på.


Lunchen bestod av en gigantisk wallenbergare med luftigt potatismos, gräddsås, rårörda lingon, lättkokt fänkål och knipplök, haricots verts med örtolja samt någon fetaoströra smaksatt med vitlök och lavendel. Det var jättegott, men kanske lite väl många olika smaker på en och samma tallrik.

Under eftermiddagen var det dags för våra hälsoinspiratörer att aktivera oss. Vi får ett par tankegåtor som vi skulle knäcka samtidigt som vi skulle bygga en fågelholk och vi hade en timme på oss. Kvällen före till trots så ser ni att jag valt att använda hjärnan istället för att hjälpa till att såga och spika. Ser dock mycket fundersam ut...

Nu väntar soffmys för här är inget skönt sommarväder längre, och kanske rent av lite gott svensk snacks!

8 kommentarer:

  1. Ja, du bara roar dig ser jag. ;)
    Cosmopolitan på termos lät ju inte helt fel!

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

  2. Det var ju ingen dålig början på arbetsveckan, lagom mjukstart efter semestern:)
    Wallenbergare i all ära (så himla gott) men jisses så mycket på tallriken...

  3. Vilken bra start på första arbetsveckan. Wallenbergare och Öland två favoriter hos mig. Hoppas du har en fortsatt bra vecka...

  4. Vilken härlig start på arbetsveckan!

  5. Ni verakr vara ett härligt arbetsgäng som gör en hel del roligt tillsammans!

  6. Klockrent med cosmo på termos!! Och vilken myskväll ni fick. :)

  7. Vad mysigt!! Underbart att starta veckan på det viset.

  8. Å va härlig start efter semestern. SJälv började jag jobba igår efter 3 veckors ledigt, men ska bara jobba ca 5 veckor, sen ska jag åka till Mallis i 10 dagar så är snart ledig igen. Va mysigt det låter som ni hade! Kram kram Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.