Medelhavskyckling

9/19/2011

Tack så jättemycket för alla som har röstat på mig! Jisses, vad har jag gett mig in på... Pirrar i magen värre än bubblorna i champagne. Kollegorna jobbar stenhårt för att ta mig till final för de vill så gärna få en ursäkt att dra iväg till Stockholm ett helt gäng, ha ha... Frågan är bara vem som vill göra mig sällskap på scenen, i fall att jag skulle svimma :-)

Dagens receptet kommer från kokboken Lantlig Spis. Det blev en trevligt vardagsmiddag med enkla smaker, precis som medelhavsmaten många gånger är. Få ingredienser och enkla men fina råvaror, som ger goda maträtter. Serverade den tillsammans med en kall yoghurtsås med vitlök.

Medelhavskyckling, 4 pers.
6 st kycklingklubbor
10 sardellfiléer
4 st vitlöksklyftor
1 ½ dl olivolja
2 rödlökar, klyftade
2 paprikor, i lite större bitar
1 squash, i halvmånar
1 aubergine, i halvmånar 
200 g salsicciakorv, delade i bitar
3 msk färsk rosmarin
flingsalt
nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Hacka sardeller och vitlök grovt. Hetta upp lite av oljan i en liten kastrull tillsammans med sardell- och vitlökshacket, det får inte bli bränt. Ställ åt sidan. Blanda grönsaker och korv i en långpanna tillsammans med det mesta av rosmarinen och blanda med lite olja. Lägg kycklingklubborna ovanpå och tryck ner dem i grönsaksblandningen. Pensla kycklingen med resten av oljan och strö på ytterligare rosmarin. Salta och peppra generöst. Stek mitt i ugnen 35-45 minuter, tills klar köttsaft sipprar ut när du skär i den tjockaste delen på kycklingklubban. Garnera eventuellt med rosmarinkvistar.

9 kommentarer:

  1. Självklart har jag också gått in o röstat på dig, håller alla tummar i världen!!! Du ligger kanonbra till i tävlingen ju :-) Kram Anna

  2. Heja heja! Och fin kyckling, kan bara bli dögott med både salsiccia och aubergine! :)

  3. Håller tummarna för dig, klart du ska upp på scenen ;)

  4. Jag har också röstat och extra kul var det ju att det var de goda kanelbiffarna med rödbetstsatsiki, som blev en favorit hos oss!

  5. Tummarna håller vi än:)
    Sardeller i, det gillar vi, blir så god sälta.

  6. Åhh hoppas, hoppas...Skulle vara så roligt både för dig men även för mig, har redan kollat upp om jag kan komma och titta, vilket jag kan! /Malin Alf

  7. Smart med sardeller till kycklingen!
    Tycker Dillen

  8. Vi ses i Stockholm då! :-)

  9. Vad jämnt det är! Jag håller tummarna att du vinner omröstningen (och jag får sätta min tilltro till att bli utvald av juryn).

    heja heja!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.