Ostiga ägg

9/08/2011

Ni kommer kanske tro att jag är knäpp när ni läser detta recept, men jag är faktiskt inte mer galen än vanligt. Och det handlar inte om några ostgratinerade ägg om ni nu trodde det. Det började som så här att jag hade tänkt göra räkpaj med smaksatt keso som är en favorit hos oss. Men så snubblade jag över ett recept ämnat för frukost eller brunch. Rätten kallades cheesy eggs (även ostiga ägg, hrm) och var som en slags ostomelett i portionsformar. De innehöll 1 ägg per 100 g keso och sedan bara salt och peppar. Så jag skippade helt enkelt pajdegen i vårt favoritrecept och klickade ut fyllningen i muffinsformar. De ser inte mycket ut för världen, men Berra och jag tyckte de blev mycket goda och en perfekt lunch tillsammans med sallad. Att receptet går att variera en massa räknar ni också ut. Kommer göra dessa fler gånger, säkert även till någon brunch.


Cheesy eggs med chili och räkor, 3-4 pers./12 st.
3 ägg
250 g keso med chili
250-300 g skalade räkor alt. rökt skinka alt. uteslutes (och stek bacon till)
salt och vitpeppar
12 cocktailtomater
riven ost (går att tillsätta i smeten också om man vill)

Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggen med keso och räkor (om ni nu valt det). Smaka av med salt och peppar. Sätt muffins-/bullformar i en muffinsplåt och fördela röran i dessa. Tryck ned en cocktailtomat i varje och strö över riven ost. Grädda i ugnen i 15-20 minuter. Vi åt strimlad vitkål blandad med galiamelon till.

10 kommentarer:

  1. Åh vilket kanonrecept, gillas att det går att variera så mycket också. Kanske ett bidrag till buffébordet:)

  2. Vilken rolig grej!

  3. Nyskapande! Det måste vi också testa! Vi har gjort något liknande med keso och ägg i små muffinsformar, men det var hackad svamp och pinjenötter i då också.

  4. Ja de här är väldigt intressanta, har sett liknande recept tidigare. Nyttigt också :)

  5. TUSEN tack för tipset! Det blir så nästa gång helt enkelt, jag tyckte det här var för lätt för o vara sant, men ditt var tusan ännu lättare! Trevlig helg!!! kram Anna

  6. Men va lustigt,gjorde nåt liknande förra veckan,men inga räkor,aahh..ser att de är en hit,då ska jag minsann göra det igen,jag tycker det är så smidigt att köra med muffinsformar på mat med ! :)

  7. Roligt recept!

  8. Vilka små sötisar :-)

  9. Spännande recept, verkligen smidigt! Tack för tipset =D

  10. Perfekt variation på keso, love it!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.