AW med kollegorna

11/04/2011

Nej, detta är inte en bild på mig och min fredagsdrink, utan jag med min torsdagsdrink. Det ni! Funderar på att införa det varje vecka. Testade denna gång Bellini, mousserat vin tillsammans med passionsfruktsjuice (ska vara persikopuré egentligen), som var lagom sött och gott. Söt är också Malin som nu har "svikit" oss för att vara mammaledig, så straxt före jul ska det komma en liten guldklimp. Får skicka en stor KRAM till Malins släkt och vänner som jag vet brukar kika in här :-)

Varför har jag då börjat med torsdagsdrink, jo för igår hade vi anledning att fira lite extra. Vår kollega Birthe har fyllt jämnt. Hur mycket får ni gissa, men jag tror ni gissar fel...



Vi var drygt 20 kollegor som hade samlats på Harry´s för lite afterwork och musicquiz. Jag hade köpt lite sexi... förlåt, fina underkläder till Birthe och boken "Jag vill ju bara se snygg ut naken. Kokboken". Vilket för övrigt är en mycket bra bok om mat och om hur man äter en bra dietfri kost.

Bra kost blev det inte för mig till middagen. När vi skulle förbeställa maten hade jag svårt för att bestämma mig, så valet föll till slut på hamburgertallrik. Den var väl så där, men just hamburgare har jag kanske inte så höga krav på.


Deras tallrikar som hade beställt fläskfilé med rödvinssås såg ut så här och då ångrade jag mig... De bad dock om lite sallad till. Varför får man alltid så lite grönsaker, men potatis i kopiösa mängder?

Deras caesarsallad fick gott betyg för en krämig och god dressing. Vissa hade efter det plats för lite dessert. På Harry´s har de tapasdesserter och som namnet antyder är de lite mindre så att man ska kunna äta flera.

Här är den mest blåbärsfria blåbärscheesecaken jag skådat. Det var cheesecake med ett! blåbär ovanpå. Jo, det är sant. Provsmakarna gav efterrätten ändå godkänt.

Här är chokladterrine med (ordagrant) lite bär till. Choklad på maten är aldrig fel. Brukar kunna slinka ned hur mätt man än må vara.
Tack alla för en trevlig kväll! Synd vi inte vann musicquizen, fast tur vi inte kom sist i alla fall så vi slapp de där hemska solhattarna...


Här är det häftiga kortet Jenny hade gjort som blev en tjej i underkläder när det vecklades ut. Jenny är grymt duktig på scrapbooking, kika in på hennes blogg får ni se!

10 kommentarer:

  1. Nämen, det är ju Malin från min lilla by :)
    Skulle bara gå in och skriva tack. Tack för dina fina recept som har inspirerat mig till en hel härlig 30-årsbuffe :)
    /Frida

  2. Ni ser ut att ha haft en trevlig kväll, även om det var lite snålt med "vissa" tillbehör... Oerhört lite sallad på den tallriken, men ceassarsalladen såg riktigt fin ut.
    Choklad finns det alltid plats för, konstigt, det måste finnas någon chokladmage hos oss människor:)

    Ha en riktigt bra helg!

  3. Ni verkar ha haft en riktigt mysig AW! Quiz på Harry's är aldrig fel minsann ;)

  4. Ja jag gjorde igen idag pga mer besök och de tyckte skrynklor var supergoda. det blev bättre och finare för jag hade den i kylen över en timme :)

    Kram

  5. Ja, efterrätt ryms alltid i magen :) Choklad är aldrig fel! Ha en fin helg!

  6. Vilket fint kort, superbra gjort.
    Har själv tillverkat ett antal kort då jag sysslat med scrap i 6 år, men det är numer nedlagt.

    Fortsatt trevlig helg!

  7. Det där ser ju helt grymt ut! Intressant med blåbärsfri blåbärscheesecake, dessutom :=)

    Hoppas ni har en fin helg!

  8. Hahahaha, ETT blåbär?? På riktigt? Det var lite väl snålt tycker jag ;) Chokladterrinen såg i alla fall otroligt god ut!

  9. Vilken kul present och fint kort! Och cheesecaken var ju hrrm, intressant utan blåbär. :)

  10. Kul att se kusin Malin dyka upp här i bloggen! :) Tack för många goda recept! Äter inte kött/fågel men det går oftast bra att ändra dina recept till vegetariska! Kram :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.