Hej vardag!

1/09/2012

Idag har jag varit förvånansvärt pigg och är helt otroligt fortfarande vaken. Kanske kommer tröttheten imorgon. Måste se till att komma i säng i tid. Och om jag säger att jag aldrig skulle kunna ha det som nyårslöfte, så förstår ni troligt det är... Eftersom jag tappade kameran i golvet för ett par dagar sedan, så har jag har ägnat kvällen åt att kika på kameraobjektiv. Kan säga att det inte är jättelätt att ta matbilder med vårt lååånga objektiv. Jag har klättrar på stolar och backat så jag nästan hamnar i ett annat rum. Så imorgon blir det shopping.

Dagens recept kommer från Ica och det var min kollega Anita som tipsade om det. Det är en fläskpannkaka som gjorts lite matigare, då den innehåller både potatis och morötter. Var tveksam till om barnen skulle tycka om den, för de gillar inte när jag gömmer grönsaker i maten. De vill helst se vad maten innehåller. Men de tre barn som satt vid bordet åt med god aptit. Vitkålen i salladen ville de däremot inte ha, men äppelbitar och lingon slank ned. Personligen vill jag ha mycket sallad till min pannkaka, annars blir jag helt däst efteråt. Så nu när det återigen är vardag, så är det här perfekt mat!

Grönsaks- och fläskpannkaka med vitkålsallad, 6 pers.
4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
150-200 g rökt fläsk, tärnat
2 potatisar, grovt rivna
2 morötter, grovt rivna
½ purjolök, strimlad
2 tsk salt
2 krm peppar

Vitkålssallad (i Icas recept serverade de bara lingon blandat med äpple)
1 vitkålshuvud alt. spetskål (de ekologiska är mindre, ta annars ½ vanligt)
2 äpplen, urkärnade och tärnade
1 dl rårörda lingon

Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop ägg, vetemjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken. Blanda ner fläsket och grönsakerna i smeten. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i långpannan, rör runt så att fläsk och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter.

Blanda tunt skuren/hyvlad vitkål med tärnat äpple och rårörda lingon. Servera vitkålssalladen till.

14 kommentarer:

  1. Fläskpannkaka är så gott!
    Perfekt att få med lite grönsaker i den också.

  2. Verkade supergott!! jag älskar fläskpannkaka, tyvärr gör inte sambon det så det blir bara ett par ggr år... :( Ska absolut testa denna varianten nästa gång!

  3. Den har jag testat ett par gånger. Väldigt god! Gjorde nog inte den salladen. Ser god ut!

  4. God fortsättning till dig härliga Remsan! Man tackar för inspirationen att få i sig en liten fiber ikväll när vi hade tänkt vara lata med en vanlig fläskpannkaka rakt av. Det här blir toppen!

  5. Mat som går fort är alltid trevligt! och särskilt när man tillbaka till vardagen är med jobb och träning.
    Fläskpannkaka är en favorit här hos mina ungdomar och när vi på våren är ute med skotern brukar jag göra en sats pannkaka dagen innan och klippa upp den och steka ute i det fria, och du anar inte så gott det är.

  6. Fläskpannkaka som är såååå gott! Ser fantastisk gott ut!
    Kramkram till söta dig!

  7. Hahaha, ser att det blivit lite mer vardag i vart o vartannat kök denna veckan (även hemma hos oss). Så gott att blanda i lite annorlunda ingredienser i pangkakan, det ska va ICA och Remsan till det:)

    Svarade på din fråga i vårt inlägg, men tänkte svara även här om du missade det. Vi betalade 255 per kuvert, och portionerna var ganska rikliga. Ett riktigt bra pris tyckte vi, för så god mat.

  8. Det där lät gott.
    Vi brukar göra "vanlig" ugnspannkaka här hemma och äta sylt till, också gott. Men det är alltid kul att variera sig.
    Hoppas det ordnar sig med kameran.

    Ha en fortsatt bra vecka.

  9. hej anna
    Hoppas du haft en bra dag.
    Du har fått en liten award av mig. Men du, absolut inget krav att föra detta vidare, bara en komplimang från mig!

  10. Håller med dig, mycket sallad får det bli till, annars blir det lite to much. Det är något med alla ägg tror jag...

    Vitkålssallad med lingon ger mig sådana Bamba-(okej skolmatsals-)vibbar! Jag kommer ihåg att jag verkligen inte gillade det, men frågan är om man någonsin smakade eller om det var något man trodde man tyckte? Nu tycker jag hursomhelst att det ser gott ut på din tallrik!

  11. Ja, ned med en massa grönsaker i pannkakan och servera mycket grönsaker till också. Kan hålla med dig Kim om vitkålssalladen, men jag älskade den redan då :-) Helst vit- eller rödkål med citrusfrukter eller ananasbitar.

  12. Oh, tack Emma vad du är snäll!

  13. Tack för tipset! Vi kommer att göra denna variant av fläskpannkaka hädanefter. Supergod! Och ja, den blev lite matigare och nyttigare. Tack för en trevlig och inspirerande blogg som jag följt i ett halvårs tid (Helena länkat).
    Med vänlig hälsning Pia i Eslöv

  14. Pia, vad kul att du hittat hit och att ni tyckte om rätten!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.