Het mat till coola päron

3/31/2012

Vissa perioder känns det som jag inte gör annat än jobbar och att vi aldrig hinner ha några vänner hemma på middag. Berra och jag övervägde lite om vi skulle bjuda hem några ikväll, men jag var trots allt mest sugen på att bara mysa med familjen. När jag kom hem från jobbet hade barnen redan ätit så jag svängde ihop lite gott till bara oss två. Vad äter vi när det vankas mysmat? Inte alltid, men väääldigt ofta skaldjur och så även denna gång. Jag tror aldrig jag tröttnar på att räkor frästa tillsammans med chili och vitlök. Så gott att bara äta som de är, men också så här tillsammans med nudlar som en hel rätt. Blandade ned lite mangobitar som ger en fin sötma till den heta chilin. Efter middagen blandade jag och barnen alkoholfria drinkar och ägnades oss åt hederligt soffhäng. Skönt ändå att vi inte bjöd hemma några gäster... ;-)

Imorgon klockan 19:00 drar jag två vinnare av varsin förpackning Häagen-Dazs. Så klicka på bilden till vänster så hamnar ni i utlottningsinlägget om ni vill vara med och tävla!


Heta mango räkor, 2 pers.
500 g räkor utan skal, gärna råa om du får tag på
1 röd chili, finhackad 
3 vitlöksklyftor, finhackade 
1 liten purjolök el. ½ stor, finstrimlad
1 dl vispgrädde 
1 msk mango chutney 
½ lime, pressad saft och rivet skal
1 mango, i tunna klyftor 
färsk koriander

äggnudlar

Fräs chili, vitlök och hälften av purjolöks strimlorna i olja i en panna. Har du råa räkor låter du dem steka med ett par minuter, annars lägger du i dem mot slutet och låter bli varma. Pressa över limesaft och häll i grädde samt mango chutney, låt koka upp. Blanda försiktigt i mango tillsammans med resten av purjolöken och limeskal. Servera i skålar tillsammans med lite kokta äggnudlar och strö över färsk koriander.

13 kommentarer:

  1. Såg vansinnigt gott ut! Gillar frukt i mat, de ser verkligen fräscht ut! Sen älskar jag räkor oxå! Detta måste testas vid tillfälle!

  2. Härligt gottigott! Här kan vi svänga ihop varma mackor rätt så ofta och plockmat av alla de slag, om vi äter på tumanhand!

  3. Ser gudomligt gott ut! Skulle jag visa Sonen det här skulle han tjata hål i huvudet på mig över att jag ska göra det här...Hän är en riktig räkälskare *stänger genast av datorn*

  4. Låter riktigt gott!!

  5. Verkar hur fräscht och gott som helst. Med så mycket andra smaker än räksmaken kanske jag skulle kunna tycka om det ändå... Om inte räkor, vad skulle man kunna ta i stället? Kycklingstrimlor? Kyckling passar ju också till de här smakerna men det är klart, svårt att få samma grej som med räkorna förstås...

    Middagar med vänner hinns med ändå, det är bra att prioritera familj och mys när man känner att det är det man allra helst vill.

    Ha en skön söndag!

  6. Underbar mysmat som ofta serveras även i detta hemmet. Jag som är så förtjust i kokosmjölk brukar ta det istället för grädde!

  7. Anonym sa...

    HEJ! JAG VILL TIPSA OM VART JAG FYNDAR MÄRKESVAROR SUPERBILLIGT! !!!!!!!!
    T.EX. ODD MOLLY, SKOR, SMYCKEN, BARN, INREDNING .....M.M
    http://campadre.se/tipsa/7817.
    Här har jag oxå gjort massa fynd:
    https://www.enirodeals.se/​RID00044804/

  8. Vilken höjdar rätt, ska sparas

  9. Galet gott juh!

  10. Men jag håller med dig/er! Räkor är ju så gott.
    Och just chili, vitlök och räkor, gärna med Lime också, är bara så bäst.

  11. Ibland är man inte på g för annat än familjemys :) Rätten ser god ut!

  12. Väldigt gärna och ofta blir det blötdjur i vårt kök också när det bjuds mysmat, det är ju så gott och passar så bra till bubblorna:)

  13. Lotta, jag tror säkert att funkar med kyckling. Precis som du säger så passar även det ihop med dessa kryddor.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.