Ett fat med sommar

5/29/2012

Jag vet att sommaren känns aningen längre bort idag än vad den gjorde i helgen. Lite glad är jag dock eftersom regnet spolar bort en del av allt frömjöl som färgat hela vår trädgård och allt vi har i den i en blekgul nyans. Just nu är dock allt gulrandigt så aningen mer regn skulle bli bra, sedan vill jag och mina plantor ha sol. Tror ni inte att jag knäckte finaste chiliplantan med trädgårdsslangen! Det var nästan så att jag grät en skvätt. Jag ska försöka lägga upp lite bilder framöver så får ni se vilken djungel (host host, snart kanske...) jag har på altanen.
En fin sak med sommaren oavsett vilket väder det är så är det alla fina sallader som man blir sugen på att svänga ihop! Gärna till grillat, för grilla det bör man göra på sommaren även om det kommer en eller annan skur med regn.

Frukt är så gott i sallader ihop med ost. Nästan alla ostar är lite salta och passar så fint ihop med söta frukter. Ta vad som fruktkorgen bjuder på för dagen eller säsong.
Här ses jordgubbar ihop med fetaost, svarta oliver, galiamelon och marinerad rödlök (1 tunt skivad rödlök blandas med  1 msk rödvinsvinäger och 1 tsk strösocker). Behöver jag ens säga att det är gott?!



På det stora fatet ses ruccola, lättkokt sparris, lättkokta sockerärtor, serranoskinka, hyvlad parmesanfärska fikon och pinjenötter. jag lovar att om ni blandar ned lite goda saker i salladen som kommer även de äta som vanligtvis inte äter så mycket grönsaker, för det går inte låta bli helt enkelt.


Vart mitt superfina fat kommer ifrån? Detta är det stora fat jag fyndade i Halmstad när vi var där. För bara 170:-! Skålen bakom är även den ett av fynden från samma butik.  Att inte jag köpte hela affären är ett under.

13 kommentarer:

  1. Vilka bra tips !! Du ger mig alltid sån inspiration:).

  2. Ser verkligen jättegott ut! Bra med nya tips.

    Kram Malin

  3. Härliga sallader du fått till, ja frukt med ost mums säger jag.

    Det där gula var skönt att få bort men visst vill vi ha sol och värme till kommande helg? Ser fram emot helgen så mycket!

  4. Om min man läste din blogg skulle du få ett frieri bums! Du gör mat helt i hans smak. Jag är så trist, tål inte ost så bra men än så länge har han inte bytt ut mig, haha! Jag gillar halloumi med jordgubbar och nektariner. Vackra bilder bjuder du på också! Tack!!!

  5. Ja , vilken kylig dag även idag!Dock ska jag ha mer kläder på mig idag. Fina sallader gjorde du, men lite skymt av sommar hade ni i alla fall i form av sol

  6. Vilka läckra lockande bilder! Det saftar till ordentligt i gommen. Fetaost och vattenmelon är en riktig favorit. Jag har varit väldigt skeptisk till ost och frukt i sallad men är helt omvänd nu och kan testa nästan vad som helst.

    Chiliplanta, RIP :-)

  7. Ja nu är det verkligen salladsfrossrartider! Färska fikon och sparris låter som en dröm.

    Synd bara att värmen försvann lika snabbt som den kom. Här uppe ser det ut som att sommaren dröjer.

    Rabarberdricka/saft kanske kan få sommarhumöret på topp igen! :)

  8. Alltså, det verkar inte som att jag har någon vidare hand med växter, mina chiliplantor är bara någon decimeter höga och de två tomatplantorna jag fick av mormor är långa och rangliga och verkar ha chockats så svårt av de kyliga vindarna att de har blivit alldeles mörka i färgen :-( Men vad gör det, jag kommer ju ändå inte kunna ta hand om någon djungel i sommar!

  9. Du får helt enkelt ta och bjuda upp chiliplantorna på en väderdans för vädergudarna!

    Alltså det är verkligen en härlig tid vi går in i nu, med så mycket godsaker i frukt och grönsaksdiskarna. Ost och frukt är aldrig fel, här blev det vattenmelon och fetaost i helgen...

  10. Vilka härliga fat. Ja, både faten och det som är på. Frukt i mat gillas skarpt!

  11. Riktigt riktigt fina bilder på läcker sommarmat :)

  12. Håller med dig, sallad på korsen och tvärsen!! Och allt som verkligen smakar något nu, mmmm!!! Granatäpple gillar jag med, dt blir så vackert med det.
    Ja, det du gör blir alltid så vackert, amn äter onekligen med ögat med:))
    Kram kram!!

    Ps: de två närmsta veckorna är det lite körigt för mig, men sen väntar 8 veckors ledighet så då är du välkommen när som:)))) bra va?:)

  13. Jenny och Malin, tack!
    Amy, jag också!!!
    Erika, :-) Halloumi ihop med jordgubbar och nektariner låter grymt gott!
    Må gott, visst höjer rabarberdricka humöret! Det är sommar på glas det.
    Moma, jag har heller aldrig tur med mitt odlande. Och som du hör, växer de så tar jag livet av dem på annat sätt. Min chiliplanta får verkligen RIP.
    Mårtensson, visst är frukt och ost gott ihop!
    Sofie och Christer, tack!
    Anna, hittar nog ett datum för date ska du se!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.