Fuskpizza och en riktig pizzabagare

5/28/2012

Vilket väder vi har fått! Idag är jag äntligen ledig och får också njuta av solen. Jag har jobbat hela helgen och försökt smita därifrån så fort jag bara har kunnat. Så i fredags efter jobbet ville jag sitta i solen så mycket som möjligt, så maten blev en snabblagad fuskpizza med lite annat plock till. Lowe hade valt ut en prosciutto i charken han tyckte om och så ser ni vår favorit salami spianata calabra, lite blandade oliver och tomater. Allt äts med händerna och det röda vinet intogs i vanliga dricksglas för den rätta känslan :-)

 Smördegspizza med smak av drömmen om semester
1 rulle färdig smördeg
1 dl crème fraiche
1 äggula
150 fetaost
1 burk kronärtskockshjärtan, klyftade 
ett gäng ugnsrostade cocktailtomater
ett par skivor salami
färsk timjan

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut den färdiga smördegen på en plåt. Gör ett snitt ca 2-3 cm innanför kanterna runtom på smördegen. Vispa ihop crème fraiche med äggulan och bred ut innan för snitten du gjort. Smula över osten och fördela kronärtskockshjärtan, tomater och salamin över pizzan. Lägg på ett par kvistar timjan, vrid ett par varv med pepparkvarnen över och strö över lite flingsalt. Grädda i ugnen i ungefär 15 minuter. Skär i bitar och mumsa i er.



I lördags jobbade jag på kvällen och missade därför början av Eurovision Song Contest och kom innan för dörren precis när Loreen skulle uppträda. Sedan gick det ju inte att gå och lägga sig! Så otroligt roligt att vi vann. Gissa om det kommer bli en tjejtripp till ESC nästa år!
 Så igår när klockan ringde på morgonen kändes det som jag precis hade lagt huvudet på kudden. Zzz... Halvvaken tog jag mig igenom helgens sista arbetspass för att sedan flexa hem tidigare för att åka och fira min mamma både på Mors dag och i efterskott på födelsedagen. Självklart firades även jag och lillasyster lite. Våra barn har varit så duktiga ända sedan de föddes och kunnat köpa så fina paket, hi hi ;-) Pappa fixade godaste grillmiddagen (tyvärr ingen kamera med mig) och under tiden gav syrrans Alma oss pedikyr medan vi systrar och mamma sippade bubbel i varsin solstol. Mer än nice!

Igår var det även en kille som fick present, min mamma hade fixat finaste kockjackan till Lowe! Ni minns kanske att Milia fick så fint förkläde och då sa Lowe att han ville ha en kockjacka. En sådan som Mat-Niklas och barnen har när de fixar överraskningsmiddagar i Bolibompa. Han blev sååå glad.


- Mamma, gissa vad jag ska bli när jag blir stor?
- Kock eller bagare?
- Rätt! Jag ska bli pizzabagare. För visst har de kockjacka?
 

16 kommentarer:

  1. Fuskpizzan ser och låter mycket god! Vilken tur ni har, som kommer få en pizzabagare i familjen, pizza som är så gott :)

  2. Men så smart att använda färdig smördeg till pizzan! Lär klå brallorna av de andra färdiga pizzabottnarna. Det måste jag prova! Snabbt och lätt skadar verkligen inte heller. Antar att degen ska snittas så att kanterna viker upp sig av sig själva vid gräddning?

    Kul att du fick se det viktigaste av M-festivalen i alla fall. På flyget från NY annonserade självaste kapten att han fått telex från Stockholm om segern och hela planet jublade :-) Vi såg lite av reprisen på landet igår och Loreens framträdande var helt klart outstanding. Välkommen till Stockholm då nästa år, för var ska man annars ha tävlingen ;-)

  3. Lotta; Man ska väl ha den i Malmö, var annars:) ?

    Vilken härlig morsdag ni fick, låter ljuvligt (Anki)!
    Snygg kockjacka, blivande charkuterist? (Håkan)

    Mycket intressant sätt att göra pizza på, fyllningen låter mycket smaskig! (Båda)

  4. Snygga pizzan! Ser supersmarrig ut! Smördeg är verkligen smidigt. Portionspizzor har jag gjort på den. Likaså quiche då jag brett ut bredbar chevre och toppat med tomat. Supermums!
    Snyggaste, coolaste kockrocken. Var är den inköpt?

  5. Vilken fin kock (pizzabagare) du har Remsan! :)
    Låter spännande med ESC ;)

    Hur blev det med smördesgsbotten tyckte du? Härligt att vara lite ledig, det är du verkligen värd!

  6. Underbart! Klart killen ska ha en kockrock. Fint! Och vilken pizza pizzabagarn har slängt ihop. Lät intressant med creme fraiche och äggula. Och bra gott pålägg!

  7. Rustikt och väldigt god ser pizzan ut. Jag brukar gör små "pizzor" med smördeg, mozzarella, körsbärstomater och färsk timjan. Också väldigt gott.

    Kram Malin

  8. Fuskpizza ska man sannerligen inte förakta. Fast en riktig fuskpizza är väl sån man köper...? God ser den ut, speciellt med kronärtskocka som är så gott.

    En sån där kockrock, vill jag också ha!

  9. Men det var den stiligaste lilla kock jag har skådat!

  10. Men det var den stiligaste lilla kock jag har skådat!

  11. Smördegspizzan ser riktigot god ut, ska absolut testas. Kan ju säkert delas upp i mindre bitar och serveras som snittar också. :)

    Så söt han är i kockjackan!

  12. Ska absolut testa den där salamin. :)
    I dag har vi ätit det här: http://remsansbistro.blogspot.se/2011/01/lite-heta-smaker-fran-asien.html
    Å jag måste säga att det ligger högt högt på min lista av vardagsfavoriter! Så gott!
    TUSEN TACK för alla goda recept!

  13. Det blir spännande att se vilken stad det blir för ESC nästa år. Jag och kommer försöka norpa en biljett oavsett vart finalen går.
    Frostrosor, kockjackan har min mamma låtit sy upp!
    Matarkivet, absolut! Varianter av den har jag haft på bufféer.
    Lisa, tack snällaste du! Det är ju så jag rodnar ;-)

  14. det var tamejtusan den sötaste pizzabagare jag någonsin sett :) kan inte tänka mig att det blir nåt annat än goda pizzor när han har ett finger med i spelet!

  15. Anonym sa...

    Vilken sötis i nya kläderna kommer nog öppna finkrog tror jag : ) kram Sofia

  16. Berra sa...

    En riktigt god "fuskpizza" i all sin prakt.
    Tack än en gång älskling för all fantastisk mat!
    Förmodligen hade det inte blivit lika bra utan en riktig pizzabagare inblandad... =]

    //Berra

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.