Lite bilder från helgen

5/06/2012

Hallå där mina vänner! Hur har ni det? Här har vi haft, har fortfarande, en härlig helg. Helgen började med klassisk med ack så god mysmat. Ett gäng räkor, aioli, färsk baguette och en god prosecco. Det var evigheter sedan jag åt färsk köpt baguette och blev faktiskt lite besviken. Brödet hade hård skorpa och mjuk inre, men var så kompakt. Har blivit lite väl bortskämd med att bara äta långjäst bröd eller köpt surdegsbröd när vi äter ljust bröd. Där emot den prosecco vi drack var denna och är ett riktigt fynd för det priset. Så bortsett från brödet var allt gott, what's not to like?

Igår hade vi lite trädgårdsfix i den underbara vädret. Barnen hjälpte mig att planterade lite mer, men när det kom till att rensa ogräs fick jag klara mig själv. Härligt när landen blir fint rensade. Nu skulle bara trädgårdsmästaren behöva få lite färg på sin bleka nuna också...
Satte ut mina tomat-och chiliplantor så de skulle få njuta lite av solen. Vaknade med ett ryck i morse när jag kom på att jag glömt dem ute över natten. Som tur är hade vi ingen frost i natt. Puh!


Så här ser det ut på den sida av huset där trappan går ut från kök och matplats. Här har vi förmiddagssol och då sitter vi på trappan och njuter av dagens första kopp kaffe. Forsythian blommar för fullt och nu börjar även plommonträdet slå ut i blom. Helt underbart!


Så här ser det ut på vår entrésida där vi har gjort en liten uteplats för att kunna njuta av eftermiddagssolen eller egentligen har vi sol här från en stund före lunch fast då är det mysigare på kökstrappan. Eller så sitter vi på trappan till lekstugan och lapar sol. Har man riktig tur kan bli bjuden på en sandkaka dessutom.


Eftersom vi ville vara ute så mycket som möjligt igår fick lunchen bli enkel och snabblagad. Det är bra att skriva på bloggen att jag är en korvdissare för då, vips!, får jag två paket med fin-korv av min kollega Anita. Nu snackar vi korv! Vi åt stekt halloumi, paprika och sparris till salsiccan.


Det är så trevligt sedan barnen kom för då har vi nästan alltid "snittblommor" på bordet!Här plockas det in alla möjliga sorters vårblommor. Vi har till och med sett att liljekonvaljerna är på vägg upp ute i skogen. De är de underbaraste av alla.


På kvällen var vi bortbjudna till ett par vänner, men jag ska se om jag kan lura av kocken lite recept att dela med mig av till er innan jag kommer med några bilder.
Nu ska jag packa för imorgon bär det av till Halmstad med ett gäng kollegor för att springa Vårruset. Bland annat kanske jag ska tillägga ;-)

19 kommentarer:

  1. Fin bukett, en sådan personlig blandning slår ju alla blombindningar av proffs alla gånger!
    Vad fint ni har det hos er, blir nästan lite flytta-ut-på-landet-sugen.

  2. Vilken fin trädgård, blir avis både på den och på trädgårdsland. Njut lite åt mig med, tack! :-)

  3. Räkor är bästa fredagsmaten tycker jag. Vi brukar även koka ägg och jag gör då rediga räkmackor, mums! Bubbel till det gör det hela ännu bättre så klart!

    Lycka till i morgon, men är det inte lite långt att åka för ett lopp?

    Kram Malin

  4. Åh... Räkor!
    Visst är det fint med alla barn-plockade blommor. Speciellt nu till våren när de är färska och inte vinterns torkade björnloka eller renfana eller vad det nu är min dotter har plockat in ;)

    Lycka till på vårruset :) Jag springer om en vecka :)

  5. Oj, korv utan e-nummer? Var kan man köpa en sådan? :) Tacksam för svaret! :)
    Ha en fin kväll
    kram
    //Lana

  6. Vi har också jobbat i trädgården idag. Så mysigt. Vi kunde till och med sitta och dricka kaffe på uteplatsen utan att frysa.Jag hade förstås jacka på mig. Men vad härligt ändå! Annars är våren helt klart lite senare här uppe. Lycka till med Vårruset!

  7. Åh, Gullaskruv! Jag får hemlängtan! På våren har jag alltid en stor längtan till Blekinge/Småland. Våren är mer på riktigt i de södra delarna av Sverige. Tycker jag.

    Räkor har vi i alla fall väldigt fina här i Göteborg. De är svårslagna. Nu börjar min rök-säsong då jag röker skaldjur och serverar med lime-aioli. Fantastiskt gott! Kram!

  8. Så fint idylliskt ni har det, love it. Och instämmer med Kim, härlig bukett att få av barnen. Jag får ibland men oftast inte hela blommor utan bara en liten del av en blomma :)

    Kul med vårruset, lycka till och söndagskramar!

  9. Härliga bilder och vilken fin bukett! Tänker ofta att jag ska plocka in men tycker att de står så fint i backen. Vitsippor hinner ofta bli väldigt trötta innan man kommer hem. Såg också liljekonvalj börja komma. En av mina absoluta favoritblommor.

  10. Jajks, vad fint ni har det! Och det syns att det är mycket på G som bara väntar på att explodera i blomning och färger i trädgården!

    Det finns korv och det finns korv, att göra egen ska väl vara det allra bästa men dit har jag inte kommit ännu. Om någonsin när det finns så många andra som gör det så bra!

    Ruskigt impad av att du ska vårrusa. Lycka till!

  11. Härliga helgbilder!

  12. Anonym sa...

    Vårruset minsann? Då ses vi i Halmstad ikväll!

    Härliga vårbilder!

  13. Lana, korven kommer från Gullaskruv som ligger en liten bit ifrån Nybro (Kalmar). Vad de har för återförsäljare vet jag inte.
    Anonym, vad kul! Lova att du hälsar om du ser mig. Jag har liiite svårare att känna igen dig ;-)

  14. Härligt att du påtar i rabatten i sidenblus! :-)

  15. Så kul att få se ert hus och trädgård. Och räkor med aioli är galet gott. Minns med saknad räkfesterna på nationen i Lund...

  16. Moma, tja nu är det ingen finblus även om den är glansig. Även om så gade varit fallet så lever jag efter mottot 'allt går att tvätta'.
    Matarkivet, eller hur?!

  17. Anna, Sydney sa...

    Gud vilka snygga ljusstakar! Far man fraga var dem kommer ifran? Och vilka vackra blommor, de gor att hemlangtan till Sverige stinger annu lite mera.

  18. Ljusstakarna kommer från IKEA!
    Visst är blommorna fina. Jag älskar barnens små buketter.

  19. Anna, Sydney sa...

    Nej men Gud Ikea har vi ju har! Maste genast planera en utflykt... (Tack snalla for svaret).

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.