Fredagsdrinken serverad som bål

6/29/2012

Jag fick frågan för ett tag sedan varför jag inte har några recept på bål på bloggen. Hm, ja varför har jag inte det. Dels för att jag sällan blandar så stora mängder att jag gör ett bål och dels för att väldigt många drinkrecept går att göra om till större bål. Om jag inte blandar välkomstsdrinken i glas utan i en karaff så blir det oftast en sorts sangria, ett vinbål kan man säga. Sommaren är en perfekt tid annars att blanda olika sorters bål då det finns gott om färska bär och frukter samt mynta, citronmeliss och basilika i landet att smaksätta med. Det är inte så noga vad som blandas i och vill ni inte ha ett bål med varesig vin eller sprit i så blanda ett alkoholfritt med juicer, must och/eller läsk. Sommarens goda safter är också fina smaksättare på bål och drinkar. Flädern blommar just nu så ge er ut på blomjakt bums, för snart har de blommat över. Saften kan ni sedan ha till desserter och annat gott, just sayin'...
Här får ni ett enkelt recept på sommarbål blandat på en höft. Smuttas på i väntan på den rätta glöden. Så ska jag försöka fixa till en kategori med bål, only for you Jake ;-)



Sommarbål/sangria med smak av fläder
1 dl koncentrerad flädersaft (här hittar ni det bästa receptet på det)
½-1 dl Bacardi Limón
½ flaska vitt vin (ca 37 cl)
kolsyrat vatten
is
mynta
jordgubbar
persikor/nektariner

Blanda flädersaft, Bacardi och vin i en karaff. Tillsätt is, mynta och frukt. Hit får gärna förberedas, mosa annars mynta och frukt lite med en slev. Tillsätt is och kolsyrat vatten (nästan lika mycket som mängden vin) vid servering.

Trevlig helg mina vänner! Insup sommaren så mycket ni bara kan för den är så fort över.

16 kommentarer:

  1. Smarrigt det låter.
    Jag kanske ska ge mej på å förminska receptet till en liten drink för å fira den här fredagen..? :)
    Annars har jag förälskat mej i flädersaft/gin/mousserande vin. :)

  2. Ser mycket uppfriskande ut och smakar säkert gott! Glad fredag!!

  3. Gott gott! Jag gör sällan bål, men alltid bra att ha något recept på lut.

  4. Anonym sa...

    Mumma nu ska jag ta ett glas vin skål från Hjo : ) kram Sofia

  5. Verkar vara en härlig drink precis i min smak! Fin också. Jag gillar din blogg så jag bestämde mig för att lägga till dig bland mina favoritbloggar. Trevlig helg på det = )

  6. Vilken härlig och fin bål du gjort, ser riktigt läskande och fräsch ut.

    Jodå, här ska sommaren minsann insupas... nu när jag har "sommarlov" ;) Kram och en trevlig helg min vän!

  7. Hrm, jag gör alltid bål "på känn" men visst kan det vara bra med ett recept ibland. Det låter gott och läskande en varm och solig dag. Inte som nu när man hellre tar en Irish coffee i ösregnet... Kram!

  8. Bål är så trevligt så, men det tar ju slut så snabbt... eller är det bara jag? :)

  9. Ääääälskar fläder! Aldrig gjort egen saft men gottat mig på mammas i veckan. Får nog ge mig ut på blomjakt och bli av med oskulden!:)

  10. Trevlig helg på er också!
    Lisa, det låter inte fy skam det!
    Erika, oftast är det bäst att göra bål på känn, smaka av, slå i en skvätt till, smaka av, en eller två skvättar till, smaka av... ;-) Och kommer sedan Kim får man se till att det finns gott om bål :-D

  11. Hello. Även om du inte sa det så var jag fast vid hello... Så gott och fräscht!

    Ursnygg bild också. Tack för toppentips!

    Natt natt....

    Kram Lotta

  12. du tar så himla snygga bilder! det där såg verkligen fräscht och gott ut, jag blev törstig bara jag tittade på bilden. (faktiskt på riktigt, jag fick lov att gå och hämta ett glas pepsi och pimpa det med lite lime.)

    jag och min bror hade en värstingbål som vi brukade bjuda på när vi delade lägenhet och hade galna fester var och varannan helg, nu när jag tänker efter var det kanske bålens fel att det alltid blev så galet och jag minns knappt vad som var i den mer än sourz apple och vodka... men god var den, tyckte jag då iaf ;)

  13. Hej! den verkar vara god så det får nog bli att blanda lite i sommar på semestern. På min blogg hittar du ett annat sommardrinkrecept som jag kan rekommendera. /Urban

  14. Ni är så snälla när ni ger mina bilder komplimanger. Som jag övar och övar. Tycker det är så roligt att fota, men svårt. Jag blir jätteglad när ni säger fina saker om bilderna :-)
    Urban, jag ska genast kika in vad du bjuder på!

  15. Älskar smaken av fläder så den här drinken skulle passa mig perfekt.

  16. smarrigt! För hur många ungefär? skulle vilja bjuda som en lite fördrink typ, vi är 10 personer-ska jag göra dubbelt?

    Vänligen

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.